Rosinbrød

Rosinbrød

2 timer 5 min
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
Blødt franskbrød med fine grønne rosiner. Brødet smager også rigtig godt ristet.
https://www.arla.dk/opskrifter/rosinbrod/

Sådan gør du

  • Kom rosiner og vand i en skål og lad det stå mens dejen hæver.
  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken.
  • Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage).
  • Slå dejen godt sammen med en grydeske.
  • Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
  • Tryk dejen ud til en firkant ca. 35 x 35 cm.
  • Hæld vandet fra rosinerne og tør dem. Fordel rosinerne i et jævnt lag på dejen.
  • Rul dejen sammen og form et brød ca. 35 cm langt. Sørg for at rosinerne er dækket af dej.
  • Læg brødet - på sammenføjningen på en plade med bagepapir.
  • Lad brødet efterhæve tildækket i ca. ½ time.
  • Pensl med æg og klip lidt i overfladen.
  • Bag brødet nederst i ovnen i ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn.
  • Server brødet sammen med din yndlings Klovborg ost til en kop te eller til en osteanretning.
  • Prøv at servere brødet ristet!.

Lad brødet tø på køkkenbordet. Lun det inden serveringen, ca. 10 min. ved 200º.

Energiindhold for hele retten:

13292 kJ / 3177 kcal

Næringsindhold pr. 100g

775 kJ / 185 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 12 % 5,5 g
Kulhydrat: 71,6 % 32,6 g
Fedt: 16,4 % 3,4 g

Ingredienser

200 g Rosiner
4 dl Vand
50 g Smør
2 dl Mælk
50 g Gær
200 g Kvark
1 Stort æg
2 tsk Sukker
1 tsk Groft salt
550 g Hvedemel ca.
Pensling
Sammenpisket æg