Røsti med 2 slags kartofler

1 time
Røsti med 2 slags kartofler

Røstien kan spises til alverdens kød. Eller du kan servere den til en god suppe i stedet for brødet.

Ingredienser

2 spsk Olivenolie
2 Finthakkede løg
1 Lille finthakket fed hvidløg
½ kg Skrællede, groftrevne søde kartofler
½ kg Skrællede, groftrevne bagekartofler
2 Æg
175 g Revet tex mex ost
1 tsk Groft salt

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. ½ time ved 200°.

  • Lad ca. 2 tsk af olien blive varm i en pande. Steg løg og hvidløg i ca. 2 min. til det er gyldent. Bland de revne kartofler med sammenpisket æg, løgblanding, ost og salt. Kom bagepapir på en bageplade, pensl det med 1 tsk olie og fordel kartoffelblandingen i en firkant (ca. 30 x 38 cm). Glat overfladen og dryp med resten af olien. Bag røstien midt i ovnen.
  • Fjern bagepapiret og skær røstien ud i 12 stykker. Læg dem tilbage på bagepladen - evt. med alufolie. Grill røstien øverst i ovnen til den tager farve lige inden serveringen.

Tip

  • Du kan lave røstien et par timer i forvejen - eller dagen før. Lun røstien på en plade med alufolie ca. 10 min. ved 200°, og grill den derefter de 2-3 min. lige inden serveringen.

Grill

  • 2-3 min.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7371 kJ / 1762 kcal

Næringsindhold pr. 100g

500 kJ / 120 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 17 % 5 g
Kulhydrat: 42,7 % 12,6 g
Fedt: 40,3 % 5,5 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/rosti-med-2-slags-kartofler/