Rugbrødschips

20 min
Rugbrødschips

Sprøde og knasende rugbrødschips til forretten, til ostebordet eller i madkassen - eller hvad siger du til rugbrødschips med laks?. Du kan variere smagen på rugbrødschipsene alt efter, hvad de skal bruges til. Når du går i gang med disse hjemmelavede rugbrødschips kan du variere med tørrede krydderier eller friskrevet hvidløg på chipsene inden de bages. Rugbrødschips i ovn er hurtige at lave - og de smager forrygende godt. Ristede rugbrødschips er et hit hos både børn og voksne.

Ingredienser

Rugbrødschips

200 g Groft rugbrød
4 tsk Olie
2 tsk Flagesalt

Sådan gør du

Rugbrødschips

  • Skær rugbrødet i 12 meget tynde skiver. Pensl dem med olie og drys med salt.
  • Skær hver rugbrødsskive i 2 trekanter og fordel dem på to plader med bagepapir Bag rugbrødschipsene i ovnen i ca. 8 min. ved 250° - varmluft.
  • Tag chipsene ud og lad dem køle af på en bagerist.

Opbevar rugbrødschipsene i en lufttæt beholder i ca. 1 uge.

Drys rugbrødschips med hvidløg, friske eller tørrede krydderurter - eller måske chiliflager.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2247 kJ / 537 kcal

Næringsindhold pr. 100g

986 kJ / 236 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 7,1 g
Protein: 7,6 % 4,4 g
Kulhydrat: 58,8 % 34,1 g
Fedt: 33,6 % 8,9 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/rugbrodschips/