Rugbrødsmysli med kardemomme og chiafrø

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

45 min

Rugbrødet er spicet lidt op i morgenmadsdrysset - eksotisk kardemomme og lækker muscovadosukker.

Ingredienser

Ca. 1 liter - 350 g

Antal portioner

  • 200 g mørkt rugbrød
  • 75 g hasselnøddekerner
  • 25 g smør
  • 3 spsk chiafrø
  • 2 spsk mørk muscovadosukker
  • 10 grønne kardemommekapsler
  • 100 g all bran (ca. 3 dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær rugbrødet i mindre stykker og kør det til groft smuldr i en foodprocessor sammen med hasselnødderne. Fordel blandingen på en plade med bagepapir og læg smørret i mindre bunker på toppen sammen med chiafrø, sukker og knust kardemomme. Bag myslien midt i ovnen - til det er gyldent og sprødt - rør af og til. Tag pladen ud af ovnen og hæld branflakes herpå. Lad blandingen køle helt af og vend det godt sammen.

Tip

I stedet for kardemommekapsler - kan du bruge ½ tsk stødt kardemomme eller kanel. Myslien smager dejligt sammen med tørrede abrikoser. Myslien kan holde sig i en uges tid, i en lukket emballage.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 175° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6950 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 52,8 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 40 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: