Rugbrødsmysli med kardemomme og chiafrø

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

45 min

Rugbrødet er spicet lidt op i morgenmadsdrysset - eksotisk kardemomme og lækker muscovadosukker.

Ingredienser

Ca. 1 liter - 350 g

Antal portioner

  • 200 g mørkt rugbrød
  • 75 g hasselnøddekerner
  • 25 g smør
  • 3 spsk chiafrø
  • 2 spsk mørk muscovadosukker
  • 10 grønne kardemommekapsler
  • 100 g all bran (ca. 3 dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær rugbrødet i mindre stykker og kør det til groft smuldr i en foodprocessor sammen med hasselnødderne. Fordel blandingen på en plade med bagepapir og læg smørret i mindre bunker på toppen sammen med chiafrø, sukker og knust kardemomme. Bag myslien midt i ovnen - til det er gyldent og sprødt - rør af og til. Tag pladen ud af ovnen og hæld branflakes herpå. Lad blandingen køle helt af og vend det godt sammen.

Tip

I stedet for kardemommekapsler - kan du bruge ½ tsk stødt kardemomme eller kanel. Myslien smager dejligt sammen med tørrede abrikoser. Myslien kan holde sig i en uges tid, i en lukket emballage.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 175° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 6950 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 52,8 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 40 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: