Rugbrødsmysli med kardemomme og chiafrø

Rugbrødsmysli med kardemomme og chiafrø

45 min
Rugbrødet er spicet lidt op i morgenmadsdrysset - eksotisk kardemomme og lækker muscovadosukker.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 20 min. ved 175° - traditionel ovn.

  • Skær rugbrødet i mindre stykker og kør det til groft smuldr i en foodprocessor sammen med hasselnødderne. Fordel blandingen på en plade med bagepapir og læg smørret i mindre bunker på toppen sammen med chiafrø, sukker og knust kardemomme. Bag myslien midt i ovnen - til det er gyldent og sprødt - rør af og til. Tag pladen ud af ovnen og hæld branflakes herpå. Lad blandingen køle helt af og vend det godt sammen.
Tip
  • I stedet for kardemommekapsler - kan du bruge ½ tsk stødt kardemomme eller kanel. Myslien smager dejligt sammen med tørrede abrikoser. Myslien kan holde sig i en uges tid, i en lukket emballage.
Energiindhold for hele retten:

6655 kJ / 1591 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1431 kJ / 342 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 11,1 g
Protein: 10,4 % 8,8 g
Kulhydrat: 48 % 40,4 g
Fedt: 41,6 % 16,1 g

Ingredienser

200 g Mørkt rugbrød
75 g Hasselnøddekerner
25 g Smør
3 spsk Chiafrø
2 spsk Mørk muscovadosukker
10 Grønne kardemommekapsler
100 g All bran (ca. 3 dl)