Rugbrødssandwich med grøn spread

Rugbrødssandwich med grøn spread

20 min
En dejlig sandwich med blød og lækker spread af ærter og salatost. Hertil masser af sprøde og saftige grøntsager og røget mørbrad.

Sådan gør du

Grøn spread
  • Kom ærter, dild, vand, ost og peber i et blenderglas. Blend ved hurtigste hastighed til spreaden er ensartet og grøn. Smag til.
Strimlede grøntsager
  • Vend peberfrugt, gulerod og agurk sammen. Tag halvdelen af grøntsagerne fra og gem dem til de 4 sandwiches. Bland resten af de strimlede grøntsager med feldsalat og salt og fordel dem på et stort fad.
  • Smør rugbrødsskiverne med halvdelen af den grønne spread. Læg dem sammen om røget mørbrad og de usaltede strimlede grøntsager. Del evt. de 4 sandwich til hver 2 trekanter og anret dem på salaten. Server sammen med resten af den grønne spread.
Energiindhold for hele retten:

8517 kJ / 2036 kcal

Næringsindhold pr. 100g

532 kJ / 127 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,3 g
Protein: 22 % 6,9 g
Kulhydrat: 52,3 % 16,3 g
Fedt: 25,7 % 3,7 g
Mere inspiration

En lækker og varm rugbrødssandwich med masser af smag og grønt.

Rugbrødssandwich
35 min
Rugbrødssandwich
(2)

Ingredienser

Grøn spread
100 g Friske eller optøede frosne ærter
1 dl Dildkviste
3 spsk Vand
200 g Salatost i tern
Friskkværnet peber
Strimlede grøntsager
1 Gul peberfrugt i helt tynde strimler (ca. 150 g)
3 Gulerødder i helt tynde strimler (ca. 225 g)
½ Agurk i helt tynde strimler (ca. 150 g)
50 g Renset feldsalat
½ tsk Flagesalt
8 skiver Softkerne rugbrød - evt. ristet (ca. 475 g)
200 g Røget grisemørbrad i tynde skiver
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk