Sachertorte
&format=webp)
Sachertorte, den nærmest sagnomspundne chokoladekage, der har gået sin sejrsgang verden over. Sachertorten er opfundet af den unge kokkeelev Frans Sacher i 1832. I mange år har der været en tvist om, hvor i Wien i Østrig man serverer den originale sachertorte. Om tvisten er bilagt er uvist, men sachertorten er under alle omstændigheder en lækker sag.
Ingredienser
Chokoladekage
200 g
Mørk chokolade, ca. 70%
|
|
---|---|
150 g
Blødt smør
|
|
125 g
Flormelis
|
|
1
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
|
7
Æggeblommer
|
|
Et nip groft salt
|
|
7
Æggehvider
|
|
125 g
Sukker (ca. 1½ dl)
|
|
125 g
Hvedemel (ca. 2¼ dl)
|
Abrikos
400 g
Abrikosmarmelade
|
---|
Chokoladeovertræk
1 dl
Vand
|
|
---|---|
5 spsk
Sukker (ca. 1 dl)
|
|
75 g
Smør
|
|
150 g
Hakket mørk chokolade, ca. 70%
|
Pynt
Guldstøv
|
---|
Tilbehør
4 dl
Piskefløde pisket til let flødeskum
|
---|
Sådan gør du
Chokoladekage
Abrikos
Chokoladeovertræk
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Kagen er en smule underbagt. Vil du have en helt gennembagt chokoladekage, kan du bage den ca. 5 min ekstra - men pas på den ikke bliver tør.
Du kan stille den chokoladeovertrukne kage i fryseren 1-2 min. Så får chokoladen et kuldechok og stivner hurtigere, uden at blive mat.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
33136 kJ / 7920 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1489 kJ / 356 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,5 g |
Protein: | 4,1 % | 3,6 g |
Fedt: | 51,6 % | 20,8 g |
Kulhydrat: | 44,3 % | 38,8 g |
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.
