Salat med grønkål, æbler og tyttebær

Salat med grønkål, æbler og tyttebær

30 min
Salat med finthakkede grønkålsblade, friske æbletern, ristede græskarkerner og en flødedressing med hytteost og tyttebær. Denne opskrift er virkelig lækker og nem og hurtig at lave. Et dejligt tilbehør til fx stegte andelår, - og også skønt til frikadeller, linsedeller, svampebøffer og fisk. Og så er grønkålssalaten også god i madpakken.

Sådan gør du

  • Vend æble, eddike og honning godt sammen.
  • Hak grønkålsbladene fint.
  • Pisk fløden meget let og bland den med hytteost, tyttebærsyltetøj, salt og peber Vend æbler, grønkål og dressingen godt sammen. Smag til.
Ristede græskarkerner
  • Lad smørret blive gyldent i en pande og rist græskarkernerne i ca. 3 min. til de bliver let gyldne.
  • Drys med flagesalt og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
  • Anret grønkålssalaten i et stort fad og drys med græskarkerner og tyttebær.

Du kan købe de ristede græskarkerne, når det skal gå stærkt. Tyttebærsyltetøj kan erstattes af andet, gerne rødt - syltetøj.

Energiindhold for hele retten:

6181 kJ / 1477 kcal

Næringsindhold pr. 100g

402 kJ / 96 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,1 g
Protein: 16,4 % 3,9 g
Kulhydrat: 32,3 % 7,6 g
Fedt: 51,3 % 5,6 g
Mere inspiration

Lækre, sprøde chips - brug dem som snack og/eller pynt på salater og smørrebrød.

Grønkålschips
30 min
Grønkålschips
(11)

Ingredienser

4 Æbler i tern (ca. 500 g)
2 spsk Hvid balsamicoeddike
½ spsk Flydende honning
500 g Rensede grønkålsblade uden midterribbe
1½ dl Piskefløde
200 g Hytteost
½ dl Tyttebærsyltetøj
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Ristede græskarkerner
10 g Smør
3 spsk Græskarkerner (ca. g)
½ tsk Flagesalt
Pynt
50 g Tyttebær eller tørrede tranebær
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk