Salat med grønkål, æbler og tyttebær

Salat med grønkål, æbler og tyttebær

30 min
Finthakkede grønkålsblade, friske æbletern, ristede græskarkerner og en flødedressing med hytteost og tyttebær. Et dejligt tilbehør til fx stegte andelår.

Sådan gør du

  • Vend æble, eddike og honning godt sammen. Hak grønkålsbladene fint. Pisk fløden meget let og bland den med hytteost, tyttebærsyltetøj, salt og peber Vend æbler, grønkål og dressingen godt sammen. Smag til.
Ristede græskarkerner
  • Lad smørret blive gyldent i en pande og rist græskarkernerne i ca. 3 min. til de bliver let gyldne. Drys med flagesalt og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
  • Anret grønkålssalaten i et stort fad og drys med græskarkerner og tyttebær.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6374 kJ / 1523 kcal

Næringsindhold pr. 100g

415 kJ / 99 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 5,6 g
Protein: 17,9 % 4,4 g
Kulhydrat: 26,2 % 6,4 g
Fedt: 55,9 % 6,3 g

Ingredienser

Æbler i tern (ca. 500 g)
4
Hvid balsamicoeddike
2 spsk
Flydende honning
½ spsk
Rensede grønkålsblade uden midterribbe
500 g
1½ dl
200 g
Tyttebærsyltetøj
½ dl
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Ristede græskarkerner
Smør
10 g
Græskarkerner (ca. g)
3 spsk
Flagesalt
½ tsk
Pynt
Tyttebær eller tørrede tranebær
50 g