Saltede kyllingelår
    Sukker-saltede kyllingelår - er virkelig en delikatesse, der kan tilberedes i god tid. Prøv opskriften på saltede kylllingelår, hvor du bruner og koger kyllingelårene i panden og steger dem sprøde i ovnen. De sprøde lår er skønne både til aftensmad, madpakker, picnic og på buffet - og er populære hele året. Varier tilbehøret alt efter sæson og anledning.
Ingredienser
Saltning, dagen før
| 
                                     
                                            
                                                    12
                                                Kyllingeunderlår (ca. 1⅕ kg)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    3 spsk
                                                Groft salt
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1 spsk
                                                Sukker
                                            
                                     
                                 | 
                                
| 
                                     
                                            
                                                    100 g
                                                Smør
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    6
                                                Hele nelliker
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    
                                                Blade af rucolasalat
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    360 g
                                                Ristet rugbrød
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    
                                                Tyttebærsyltetøj
                                            
                                     
                                 | 
                                
Sådan gør du
Saltning, dagen før
Saltede kyllingelår
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Når kyllingelårene er kogt i smør, kan de stå tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn og derefter steges i ovnen - de skal stege i ca. 15 min.
Saltede kyllingelår kan fryses inden stegning. Lad dem tø i køleskabet og steg dem i ovnen i ca. 15 min.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
969 kJ / 232 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,8 g | 
| Protein: | 14,8 g | 
| Fedt: | 14,6 g | 
| Kulhydrat: | 10,4 g |