Saltede kyllingelår

23 timer
Arbejdstid: 15 min
Fryseegnet
Saltede kyllingelår

Sukker-saltede kyllingelår - er virkelig en delikatesse, der kan tilberedes i god tid. Prøv opskriften på saltede kylllingelår, hvor du bruner og koger kyllingelårene i panden og steger dem sprøde i ovnen. De sprøde lår er skønne både til aftensmad, madpakker, picnic og på buffet - og er populære hele året. Varier tilbehøret alt efter sæson og anledning.

Prøv en version med flere {grøntsager}

Ingredienser

Saltning, dagen før

12 Kyllingeunderlår (ca. 1⅕ kg)
3 spsk Groft salt
1 spsk Sukker
100 g Smør
6 Hele nelliker
Blade af rucolasalat
360 g Ristet rugbrød
Tyttebærsyltetøj

Sådan gør du

Saltning, dagen før

  • Rens og tør kyllingelårene.
  • Bland salt og sukker i en frysepose. Kom kyllingelårene i posen og luk den tæt.
  • Ryst posen så salt og sukker fordeler sig. Lad kødet salte i køleskabet i ca. 1 døgn.

Saltede kyllingelår

  • Kom kyllingelårene i et dørslag og brus dem over med koldt vand. Tør kyllingelårene godt.
  • Lad smørret blive gyldent i en sauterpande.
  • Brun 6 kyllingelår ad gangen. Brun dem på alle sider (ca. 2 min. i alt). Pas på! Det kan sprøjte fra kyllingelårene.
  • Kom alle lårene tilbage i panden sammen med de 6 nelliker. Kog lårene i smørret ved svag varme og under låg i ca. ½ time.
  • Læg kyllingelårene på ovnens rist. Stil risten på en plade med bagepapir og steg lårene øverst i ovnen i ca. 10 min. ved 220° - varmlufttil de er gyldne og sprøde. Server kyllingelårene lune.

Når kyllingelårene er kogt i smør, kan de stå tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn og derefter steges i ovnen - de skal stege i ca. 15 min.

Saltede kyllingelår kan fryses inden stegning. Lad dem tø i køleskabet og steg dem i ovnen i ca. 15 min.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

19108 kJ / 4567 kcal

Næringsindhold pr. 100g

947 kJ / 226 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 27,7 % 15,4 g
Kulhydrat: 15,9 % 8,9 g
Fedt: 56,4 % 14,4 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/saltede-kyllingelar/