Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.
Du kan bage kagen dagen før og stille den tildækket i køleskabet. Hæld den varme sukkerlage over kagen ca. 3 timer før serveringen. Du kan erstatte rom med orangelikør i sukkerlagen. I stedet for appelsinskiver og granatæblekerner kan du servere jordbær og blåbær til.
Kagen kan fryses uden sukkerlage.
18996 kJ / 4540 kcal
858 kJ / 205 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 3,9 % | 2 g |
Kulhydrat: | 57,1 % | 28,8 g |
Fedt: | 29,6 % | 6,9 g |
Alkohol: | 9,4 % |
Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt får kernerne ud af et granatæble.
½ dl
Mælk
|
|
---|---|
½ dl
Vand
|
|
10 g
Gær
|
|
4 spsk
Sukker
|
|
1
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
|
2
Æg
|
|
200 g
Hvedemel (ca. 3½ dl)
|
|
50 g
Smør i mindre stykker
|
2 dl
Vand
|
|
---|---|
350 g
Sukker (ca. 4 dl)
|
|
1½ dl
Hvid rom eller orangelikør
|
4
Appelsiner i halve skiver (ca. 600 g)
|
|
---|---|
1 spsk
Sukker
|
|
2 dl
Kerner fra granatæble fra 1 stort granatæble
|
¼ liter
Piskefløde pisket til flødeskum - eller ¼ liter cremefraiche 18%
|
---|