Savarin - fyldt, fransk dessertkage
60+ min

Savarin - fyldt, fransk dessertkage

Skal du have dessert i aften? Så skal opskriften på savarin - fyldt, fransk dessertkage prøves. Denne lækre kage med inspiration fra frankrig har en fyldig smag af bl.a. vanilje og sukkerlage med rom.
Fryseegnet
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Savarin - fyldt, fransk dessertkage

Skal du have dessert i aften? Så skal opskriften på savarin - fyldt, fransk dessertkage prøves. Denne lækre kage med inspiration fra frankrig har en fyldig smag af bl.a. vanilje og sukkerlage med rom.

8 personer pr. kage

Antal portioner
  • ½ dl mælk
  • ½ dl vand
  • 10 g gær (1/5 pakke)
  • 4 spsk sukker
  • 1 vaniljestang - kornene herfra
  • 2 æg
  • 200 g hvedemel (ca. 3½ dl)
  • 50 g smør i mindre stykker

Sukkerlage med rom

  • 2 dl vand
  • 350 g sukker (ca. 4 dl)
  • 1½ dl hvid rom eller orangelikør

Frugt

  • 4 appelsiner i halve skiver
  • 1 spsk sukker
  • 2 dl kerner fra granatæble (1 stort granatæble)

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Kom mælk og vand i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt sukker, vaniljekorn og æg. Kom mel i lidt efter lidt og slå dejen godt sammen med en ske. Fordel smørret på dejen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Slå dejen godt igennem til smørret er fordelt. Kom dejen i en smurt randform (ca. 1½ liter). Lad kagen efterhæve tildækket i ca. 45 min. og bag den midt i ovnen. Lad kagen blive i formen.

Sukkerlage med rom

Bring vand og sukker i kog i en gryde. Kog blandingen ved kraftig varme og under omrøring, til der er ca. 3½ dl. Tag gryden af varmen og tilsæt rom. Prik kagen tæt med fx en kødnål og hæld den varme sukkerlage over. Vend, efter ca. 10 min., kagen over på et fad. Lad den trække tildækket på køkkenbordet i ca. 3 timer.

Frugt

Drys appelsinskiverne med sukker og lad dem trække tildækket i ca. ½ time. Læg ved serveringen appelsinskiverne midt i kagen og pynt med granatæblekerner.

Tips

Kagen kan bages dagen før og opbevares tildækket i køleskabet. Den varme sukkerlage hældes over kagen ca. 3 timer før serveringen. I stedet for appelsinskiver og granatæblekerner kan man servere jordbær og blåbær til.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Tips

Kagen kan fryses uden sukkerlage.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 17700 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,2 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 64 %
  • Fedt: 23 %
  • Alkohol: 8 %
Print

Vin match

Muscat beaumes de venise, Frankrig

Appelsin er det smagselement, der har mest direkte indflydelse på vinvalget, og drejer pilen over på en hvid dessertvin på muscat-druen, fx en muscat de beaumes-de-venise Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost