Savarin - fyldt, fransk dessertkage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

60+ min

Skal du have dessert i aften? Så skal opskriften på savarin - fyldt, fransk dessertkage prøves. Denne lækre kage med inspiration fra Frankrig har en fyldig smag af bl.a. vanilje og sukkerlage med rom.

Ingredienser

8 personer pr. kage

Antal portioner

  • ½ dl mælk
  • ½ dl vand
  • 10 g gær
  • 4 spsk sukker
  • kornene fra 1 vaniljestang
  • 2 æg
  • 200 g hvedemel (ca. 3½ dl)
  • 50 g smør i mindre stykker

Sukkerlage med rom

  • 2 dl vand
  • 350 g sukker (ca. 4 dl)
  • 1½ dl hvid rom eller orangelikør

Frugt

  • 4 appelsiner i halve skiver (ca. 600 g)
  • 1 spsk sukker
  • 2 dl kerner fra granatæble fra 1 stort granatæble

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom mælk og vand i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt sukker, vaniljekorn og æg. Kom mel i lidt efter lidt og slå dejen godt sammen med en grydeske. Fordel smørret på dejen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Slå dejen godt igennem til smørret er fordelt. Kom dejen i en smurt randform (ca. 1½ liter). Lad kagen efterhæve tildækket i ca. 45 min. og bag den midt i ovnen. Lad kagen blive i formen.

Sukkerlage med rom

Bring vand og sukker i kog i en gryde. Kog blandingen ved kraftig varme og under omrøring, til der er ca. 3½ dl. Tag gryden af varmen og tilsæt rom. Prik kagen tæt med fx en kødnål og hæld den varme sukkerlage over. Vend, efter ca. 10 min., kagen over på et fad. Lad den trække tildækket på køkkenbordet i ca. 3 timer.

Frugt

Drys appelsinskiverne med sukker og lad dem trække tildækket i ca. ½ time. Læg ved serveringen appelsinskiverne midt i kagen og pynt med granatæblekerner.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Frysetip

Kagen kan fryses uden sukkerlage.

Tips

Du kan bage kagen dagen før og stille den tildækket i køleskabet. Hæld den varme sukkerlage over kagen ca. 3 timer før serveringen.
Du kan erstatte rom med orangelikør i sukkerlagen.
I stedet for appelsinskiver og granatæblekerner kan du servere jordbær og blåbær til.

Sådan får du kernerne ud af granatæblet

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 17700 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,2 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 64 %
  • Fedt: 23 %
  • Alkohol: 8 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Muscat beaumes de venise, Frankrig

Appelsin er det smagselement, der har mest direkte indflydelse på vinvalget, og drejer pilen over på en hvid dessertvin på muscat-druen, fx en muscat de beaumes-de-venise Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost