Skal du have dessert i aften? Så skal opskriften på savarin - fyldt, fransk dessertkage prøves. Denne lækre kage med inspiration fra Frankrig har en fyldig smag af bl.a. vanilje og sukkerlage med rom.
Kagen kan fryses uden sukkerlage.
Du kan bage kagen dagen før og stille den tildækket i køleskabet. Hæld den varme sukkerlage over kagen ca. 3 timer før serveringen. Du kan erstatte rom med orangelikør i sukkerlagen. I stedet for appelsinskiver og granatæblekerner kan du servere jordbær og blåbær til.
19277 kJ / 4607 kcal
867 kJ / 207 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,9 g |
Protein: | 4,2 % | 2,1 g |
Kulhydrat: | 57 % | 29,1 g |
Fedt: | 29,5 % | 6,9 g |
Alkohol: | 9,3 % | 3 g |
Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt får kernerne ud af et granatæble.