Savojkålstærte med ost og ristede pinjekerner

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(24 vurderinger)

60+ min

Det er ikke så ofte, vi får brugt den flotte savoykål. Her er den hovedingrediens i en tærte.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Dej

Fyld

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Dej

Bland mel og smør til det ligner revet ost. Tilsæt kvark og ælt dejen hurtigt sammen. Tryk dejen ud i en tærteform med høj kant (ca. 24 cm i diameter). Prik dejen med en gaffel og stil den i køleskabet i ca. ½ time. Tænd ovnen på 200 grader.

Fyld

Hak savojkålen groft. Kog den i vand i et par minutter. Hæld kålen til afdrypning i et dørslag. Skræl løget og skær det i skiver. Svits løg og savojkål i smør i en stor stegepande. Smag til med salt og peber. Pisk æg, fløde og mælk sammen.

Forbag tærtebunden midt i ovnen i ca. 10 minutter. Kom savojkålblandingen og osten i formen. Hæld æggeblandingen over og drys med pinjekerner. Bag i nederste del af ovnen i ca. 35-40 minutter.

Serveres fx med en blandet salat.

Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 13820 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,2 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 65 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag