Savojkålstærte med ost og ristede pinjekerner

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(24 vurderinger)

60+ min

Det er ikke så ofte, vi får brugt den flotte savoykål. Her er den hovedingrediens i en tærte.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Dej

Fyld

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Dej

Bland mel og smør til det ligner revet ost. Tilsæt kvark og ælt dejen hurtigt sammen. Tryk dejen ud i en tærteform med høj kant (ca. 24 cm i diameter). Prik dejen med en gaffel og stil den i køleskabet i ca. ½ time. Tænd ovnen på 200 grader.

Fyld

Hak savojkålen groft. Kog den i vand i et par minutter. Hæld kålen til afdrypning i et dørslag. Skræl løget og skær det i skiver. Svits løg og savojkål i smør i en stor stegepande. Smag til med salt og peber. Pisk æg, fløde og mælk sammen.

Forbag tærtebunden midt i ovnen i ca. 10 minutter. Kom savojkålblandingen og osten i formen. Hæld æggeblandingen over og drys med pinjekerner. Bag i nederste del af ovnen i ca. 35-40 minutter.

Serveres fx med en blandet salat.

Sådan snitter du kål

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 13820 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,2 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 65 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag