Shepherd's pie
1 time 5 min

Shepherd's pie er en klassisk engelsk ret med masser af smag og varme. Shepherd's pie (også kaldet cottage pie) er en kødtærte med låg af kartoffelmos - bagt i ovn. Shepherd's pie tilberedes helt klassisk med lammekød, hvorimod cottage pie traditionelt er med oksekød. Shepherd's pie opskrift er perfekt på en blæsende efterårsdag eller en kold vinteraften, men kan sagtens nydes hele året.

Ingredienser
4 personer
Kødsauce til Shepherds Pie
10 g Smør | |
---|---|
2 Hakkede løg | |
3 Finthakkede fed hvidløg | |
500 g Hakket lammekød | |
1 tsk Groft salt | |
2 spsk Hvedemel (ca. 20 g) | |
1 dl Worcestershiresauce | |
1 spsk Koncentreret tomatpuré | |
1 spsk Koncentreret oksefond | |
3 dl Vand |
200 g Gulerødder i grove tern | |
---|---|
200 g Frosne ærter |
Kartoffelmos
1 kg Kartofler | |
---|---|
1 dl Mælk | |
50 g Smør | |
1 tsk Groft salt | |
Groftkværnet peber |
Sådan gør du
Kødsauce til Shepherds Pie
Kartoffelmos
Bedømmelse
Du kan udskifte lammekød med oksekød - men så ER det jo ikke en rigtig Shepherd's pie.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12090 kJ / 2890 kcal
Næringsindhold pr. 100g
449 kJ / 107 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 17,7 % | 4,7 g |
Kulhydrat: | 35,9 % | 9,5 g |
Fedt: | 46,4 % | 5,6 g |