Sirupskage med smør

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(21 vurderinger)

60+ min

Sirupskagen bliver kun bedre efter et par dage. Den serveres i skiver smurt med koldt smør.

Ingredienser

2 skiver pr. person

Opskriften gælder for 18 personer

  • 2 æg
  • 250 g sukker (ca. 3 dl)
  • 125 g smør
  • 250 g sirup (ca. 1¾ dl)
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1½ tsk stødt nellike
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • ½ tsk stødt ingefær
  • ½ tsk natron
  • 350 g hvedemel (ca. 6 dl)
  • 1¼ dl kærnemælk

Tilbehør

  • 175 g koldt smør

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk æg og sukker skummende. Smelt smør og sirup, og vend det i æggeblandingen. Bland krydderier, natron og hvedemel sammen og vend det forsigtigt i dejen skiftevis med kærnemælken. Hæld dejen i 2 smurte franskbrødsforme, der hver rummer ca. 1½ liter. Bag kagerne nederst i ovnen. Skær ved serveringen kagerne i skiver og smør dem med smør.

Bagetid

Ca. 1 time ved 175° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 23140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 44 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Gewürztraminer Alsace, Frankrig

Til denne lækre, krydrede kage vil en sødlig hvidvin på druen gewürztraminer være skøn, gerne fx en vendance tardives fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til marcipan