Sirupskage med smør

Bedømmelse

(17 vurderinger)

60+ min

Sirupskagen bliver kun bedre efter et par dage. Den serveres i skiver smurt med et lag koldt smør.

Ingredienser

2 skiver pr. person

Opskriften gælder for 18 personer

  • 2 æg
  • 250 g sukker (ca. 3 dl)
  • 125 g smør
  • 250 g sirup
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1½ tsk stødt nellike
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • ½ tsk stødt ingefær
  • ½ tsk natron
  • 350 g hvedemel (ca. 6 dl)
  • 1¼ dl kærnemælk

Tilbehør

  • 175 g koldt smør

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk æg og sukker skummende. Smelt smør og sirup, og vend det i æggeblandingen. Bland krydderier, natron og hvedemel sammen, og vend det forsigtigt i dejen skiftevis med kærnemælken. Hæld dejen i 2 smurte franskbrødsforme, der hver rummer 1½ liter. Bag kagerne nederst i ovnen. Skær ved serveringen kagerne i skiver, og smør dem med smør.

Bagetid

Ca. 1 time ved 175°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 23140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 44 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Kilde:

Vin match

Gewürztraminer Alsace, Frankrig

Til denne lækre, krydrede kage vil en sødlig hvidvin på druen gewürztraminer være skøn, gerne fx en vendance tardives fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til marcipan