Sirupskage med smør

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(18 vurderinger)

60+ min

Sirupskagen bliver kun bedre efter et par dage. Den serveres i skiver smurt med et lag koldt smør.

Ingredienser

2 skiver pr. person

Opskriften gælder for 18 personer

  • 2 æg
  • 250 g sukker (ca. 3 dl)
  • 125 g smør
  • 250 g sirup
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1½ tsk stødt nellike
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • ½ tsk stødt ingefær
  • ½ tsk natron
  • 350 g hvedemel (ca. 6 dl)
  • 1¼ dl kærnemælk

Tilbehør

  • 175 g koldt smør

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk æg og sukker skummende. Smelt smør og sirup, og vend det i æggeblandingen. Bland krydderier, natron og hvedemel sammen, og vend det forsigtigt i dejen skiftevis med kærnemælken. Hæld dejen i 2 smurte franskbrødsforme, der hver rummer 1½ liter. Bag kagerne nederst i ovnen. Skær ved serveringen kagerne i skiver, og smør dem med smør.

Bagetid

Ca. 1 time ved 175°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 23140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 44 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde:

Vin match

Gewürztraminer Alsace, Frankrig

Til denne lækre, krydrede kage vil en sødlig hvidvin på druen gewürztraminer være skøn, gerne fx en vendance tardives fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til marcipan