Sirupskage med smør

Sirupskage med smør

60+ min
Sirupskagen bliver kun bedre efter et par dage. Den serveres i skiver smurt med koldt smør.

Sådan gør du

  • Pisk æg og sukker skummende. Smelt smør og sirup, og vend det i æggeblandingen. Bland krydderier, natron og hvedemel sammen og vend det forsigtigt i dejen skiftevis med kærnemælken. Hæld dejen i 2 smurte franskbrødsforme, der hver rummer ca. 1½ liter. Bag kagerne nederst i ovnen. Skær ved serveringen kagerne i skiver og smør dem med smør.
Bagetid
  • Ca. 1 time ved 175° - traditionel ovn.
Mere inspiration

På billedet kan du også se Sandkage.

Sandkage
60+ min
Sandkage
(195)
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

22654 kJ / 5414 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1629 kJ / 389 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 3,7 % 3,5 g
Kulhydrat: 53,5 % 51,3 g
Fedt: 42,8 % 18,8 g

Ingredienser

Æg
2
Sukker (ca. 3 dl)
250 g
Smør
125 g
Sirup (ca. 1¾ dl)
250 g
Stødt kanel
2 tsk
Stødt nellike
1½ tsk
Stødt kardemomme
½ tsk
Stødt ingefær
½ tsk
Natron
½ tsk
Hvedemel (ca. 6 dl)
350 g
Kærnemælk
1¼ dl
Tilbehør
Koldt smør
175 g