Skidne æg

30 min
Skidne æg

Skidne æg er en skøn klassisk ret, som smager af påske! Skidne æg kan fx indgå som én af flere retter til påskefrokosten.

Ingredienser

8 Æg
50 g Smør
50 g Hvedemel
½ liter Mælk
3 spsk Dijonsennep
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Pynt

Friskklippet karse

Tilbehør

240 g Groft rugbrød

Sådan gør du

Skidne æg

  • Kom æggene i en gryde med koldt vand - vandet skal stå et par cm op i gryden. Bring vandet i kog og kog æggene "smilende" ved svag varme og under låg i 6-8 min.
  • Smelt imens smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Rør melet i og bag blandingen godt sammen.
  • Tilsæt halvdelen af mælken under kraftig piskning. Pisk resten af mælken i lidt efter lidt.
  • Kom sennep, salt og peber i og lad saucen koge ved svag varme og under omrøring, i ca. 5 min. Smag til.

Ved serveringen

  • Fordel sennepssaucen på tallerkener sammen med halve "smilende" æg og karse. Server med rugbrød.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7476 kJ / 1787 kcal

Næringsindhold pr. 100g

571 kJ / 137 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 19,9 % 6,7 g
Kulhydrat: 35,8 % 12 g
Fedt: 44,3 % 6,8 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/skidne-ag/