Påskereder med blødkogte æg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(9 vurderinger)

60+ min

En både dekorativ og sjov måde at servere blødkogte æg på. Prøv det - det skal nok vække begejstring!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

1 stk. pr. person

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 2 dl mælk
  • 25 g gær
  • 50 g Karolines Køkken® Hytteost 4% Hytteost 4%
  • 1 tsk groft salt
  • ½ spsk sukker
  • ½ dl klippet frisk purløg
  • ½ dl hakket frisk kruspersille
  • ½ dl sesamfrø
  • 150 g sigtemel (ca. 3 dl)
  • 200 g hvedemel (ca. 3¼ dl)
  • 8 æg

Pensling

  • sammenpisket æg

Pynt

  • havsalt, fx maldon

Tilbehør

  • 50 g koldt smør
  • klippet frisk purløg

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt hytteost og de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 45 min.

Form 8 kugler af bagepapir (knug dem godt sammen) med samme diameter som æg.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 8 stykker, tril dem til tynde pølser og form små "reder" rundt om hver papirkugle. Fordel påskerederne på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. ½ time. Pensl rederne med æg og drys med salt. Bag påskerederne midt i ovnen i ca. 7 min. Fjern papirkuglerne, sæt et æg i hver rede og fortsæt bagningen de sidste ca. 10 min. - så er æggene blødkogte. Lad påskerederne køle lidt af på en bagerist og server dem med koldt smør og purløg.

Bagetid

Ca. 17 min. ved 200° - traditionel ovn.

Frysetip

Kan fryses uden æg.

Tips

Man kan koge æggene blødkogte som normalt og derefter sætte dem i de bagte, letafkølede påskereder.
I stedet for påskereder kan man forme dejen til 2 lange flutes.

Sådan koger du æg

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11950 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,6 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 42 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag