Påskereder med blødkogte æg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(9 vurderinger)

60+ min

En både dekorativ og sjov måde at servere blødkogte æg på. Prøv det - det skal nok vække begejstring!

Ingredienser

1 stk. pr. person

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 2 dl mælk
  • 25 g gær
  • 50 g Karolines Køkken® Hytteost 4% Hytteost 4%
  • 1 tsk groft salt
  • ½ spsk sukker
  • ½ dl klippet frisk purløg
  • ½ dl hakket frisk kruspersille
  • ½ dl sesamfrø
  • 150 g sigtemel (ca. 3 dl)
  • 200 g hvedemel (ca. 3¼ dl)
  • 8 æg

Pensling

  • sammenpisket æg

Pynt

  • havsalt, fx maldon

Tilbehør

  • 50 g koldt smør
  • klippet frisk purløg

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt hytteost og de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 45 min.

Form 8 kugler af bagepapir (knug dem godt sammen) med samme diameter som æg.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 8 stykker, tril dem til tynde pølser og form små "reder" rundt om hver papirkugle. Fordel påskerederne på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. ½ time. Pensl rederne med æg og drys med salt. Bag påskerederne midt i ovnen i ca. 7 min. Fjern papirkuglerne, sæt et æg i hver rede og fortsæt bagningen de sidste ca. 10 min. - så er æggene blødkogte. Lad påskerederne køle lidt af på en bagerist og server dem med koldt smør og purløg.

Bagetid

Ca. 17 min. ved 200° - traditionel ovn.

Frysetip

Kan fryses uden æg.

Tips

Man kan koge æggene blødkogte som normalt og derefter sætte dem i de bagte, letafkølede påskereder.
I stedet for påskereder kan man forme dejen til 2 lange flutes.

Sådan koger du æg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11950 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,6 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 42 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: