Påskereder med blødkogte æg
Blødkogte æg - som jo faktisk er blødbagte æg, da æggene er bagte er en oplagt ide at sætte på morgenbordet, når I er mange. Påskereder med æg er em både dekorativ og sjov måde at servere blødkogte æg på - så er der portionsanrettet æg og nybagt brød. Brødet er let og luftigt, hytteosten i dejen giver en skøn konsistens og purløg passer bare så godt til det blødkogte æg. Prøv påskerederne (også når det ikke er påske) - de skal nok vække begejstring!
Ingredienser
20 g
Smør
|
|
---|---|
2 dl
Mælk
|
|
25 g
Gær
|
|
50 g
Hytteost
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
½ spsk
Sukker
|
|
½ dl
Klippet purløg
|
|
½ dl
Hakket persille
|
|
½ dl
Sesamfrø
|
|
150 g
Sigtemel (ca. 3 dl)
|
|
200 g
Hvedemel (ca. 3¼ dl)
|
Sammenpisket æg - til pensling
|
|
---|---|
Flagesalt
|
8
Hele æg
|
---|
Tilbehør
Koldt smør og purløg
|
---|
Sådan gør du
Du kan også koge æggene blødkogte som normalt og derefter sætte dem i de bagte, letafkølede påskereder. I stedet for at lave påskereder kan du forme dejen til 2 lange flutes.
Kan fryses uden æg.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9302 kJ / 2223 kcal
Næringsindhold pr. 100g
826 kJ / 197 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 19,2 % | 9,3 g |
Kulhydrat: | 50,9 % | 24,7 g |
Fedt: | 29,9 % | 6,7 g |
Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.