Skinke med rygeostsalat

30 min
Skinke med rygeostsalat

Med denne lækre opskrift på smørebrødssnitter med skinke med rygeostsalat. Glæd dig til at sætte tænderne i denne danske klassiker.

Ingredienser

Rygeostsalat

75 g Rygeost
1 spsk Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
5 Rensede radiser
50 g Agurk
1 Skrællet gulerod
2 spsk Klippet purløg
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
8 skiver Pumpernikkel - runde
½ liter Salat, fx frillice i mindre stykker
8 skiver Kogt, røget skinke

Pynt

Friskkværnet peber
Klippet purløg

Sådan gør du

Rygeostsalat

  • Rør rygeosten med kvark. Skær radiser, agurk og gulerod i små tern og vend dem i rygeostcremen sammen med purløg. Tilsæt salt og peber og smag til.
  • Lav 8 runde skiver ud af pumpernikkelskiverne (ca. 6 cm i diameter).

Ved serveringen

  • Læg pumpernikkelskiverne på et fad, læg salat og et stykke skinke på hver. Fordel rygeostsalaten på skinken. Pynt med friskkværnet peber og purløg.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2556 kJ / 611 kcal

Næringsindhold pr. 100g

398 kJ / 95 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 28,8 % 6,7 g
Kulhydrat: 25,7 % 6 g
Fedt: 45,5 % 4,9 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/skinke-med-rygeostsalat/