Skinkeschnitzler i svampesauce
45 min
•
&format=webp)
Lækker skinkeschnitzel med en cremet svampesauce, stegte løg og perlebyg med æbler og persille. Lidt flere grøntsager - og masser af smag. Skinkeschnitzel er hurtig at stege og den rækker langt, når den skæres i delikate strimler.
Ingredienser
Æblebyg
5 dl
Vand
|
|
---|---|
1 tsk
Groft salt
|
|
320 g
Perlebyg (ca. 4 dl)
|
|
2
Røde æbler i små tern, fx. jonagored (ca. 250 g)
|
|
1 dl
Hakket bredbladet persille
|
Schnitzler
2
Skinkeschnitzler (ca. 250 g)
|
|
---|---|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
15 g
Smør
|
Stegte løg
4
Pillede rødløg i halve (ca. 300 g)
|
|
---|---|
2 dl
Vand
|
Svampesauce
10 g
Smør
|
|
---|---|
450 g
Champignoner i kvarte
|
|
¼ liter
Madlavningsfløde
|
|
2½ spsk
Teriyakisauce
|
|
1 tsk
Flydende honning
|
Pynt
Blade af bredbladet persille
|
---|
Sådan gør du
Æblebyg
Schnitzler
Stegte løg
Svampesauce
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Når du skærer ned på det stegte kød, er det en god idé at servere stegte grøntsager til i stedet for. Her har vi valgt stegte løg, som er fulde af grundsmagen umami, og som giver noget af den samme tilfredshedsfølelse som kød.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10540 kJ / 2519 kcal
Næringsindhold pr. 100g
436 kJ / 104 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,2 g |
Protein: | 16,9 % | 4,3 g |
Fedt: | 27 % | 3,2 g |
Kulhydrat: | 56,1 % | 14,4 g |
