Skipperlabskovs med løg og selleri

Bedømmelse

(7 vurderinger)

1 timer

Hurtig version af skipperlabskovs, der her laves med hakket oksekød. Serveres med lækre glaserede rødbeder.

Ingredienser

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 400 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 2 zittauerløg i grove stykker (ca. 150 g)
  • ½ groftrevet knoldselleri (ca. 400 g)
  • 800 g melede kartofler i grove stykker
  • 3 dl vand
  • 3 laurbærblade
  • 10 sorte peberkorn
  • 2 tsk groft salt

Glaserede rødbeder

  • 300 g syltede rødbeder
  • 2 dl lage fra rødbederne
  • 1 tsk sukker
  • 2 spsk grofthakkede kapers

Pynt

  • klippet frisk purløg

Tilbehør

  • 100 g ristet rugbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en sauterpande. Steg kødet ca. 5 min. til det smuldrer og skifter farve. Tag kødet op og smelt resten af smørret ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og selleri i ca. 2 min. Tilsæt kartofler, vand, laurbærblade og peberkorn. Kog retten ved svag varme og under låg i ca. ½ time eller til kartoflerne er møre - rør af og til. Rør rigtig godt de sidste 3 min. så kartoflerne jævner. Kom kødet tilbage i gryden, tilsæt salt og varm retten igennem. Smag til.

Glaserede rødbeder

Kom imens rødbedeskiver, lage og sukker i en lille gryde. Kog rødbederne ved kraftig varme og uden låg ca. 15 min. eller til væden er fordampet og rødbederne er tørre og blanke. Vend de hakkede kapers i.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 45,8 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 22 %

Print

Kilde: