Små napoleonshatte

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(112 vurderinger)

60+ min

Med denne opskrift på små napoleonshatte kan du nemt lave kager til fest og hverdag. Prøv dem!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • Rema 1000

Ingredienser

2 stk. pr. person

Opskriften gælder for 20 personer

Dej

  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 75 g flormelis (ca. 1½ dl)
  • 100 g koldt smør
  • 1 æggeblomme
  • 1 tsk vand
  • 125 g ren, rå marcipan

Pynt

  • 150 g mørk chokolade (ca. 55% kakao) - smeltet

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • Rema 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Dej

Bland mel og sukker sammen i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Tilsæt æggeblomme og vand og saml hurtigt dejen. Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Rul dejen ud på et meldrysset bord til en ca. 3 mm tyk dejplade. Stik runde kager ud med en dejudstikker (ca. 5½ cm i diameter). Saml den overskydende dej og gentag udstikningen, til der er ca. 40 kager.

Fyld

Tril ca. 40 små marcipankugler og læg en på hver kage. Saml med 3 fingre dejen op om marcipankuglen. Sæt napoleonshattene på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen. Lad dem køle af.

Pynt

Dyp "hattenes" hjørner i den smeltede chokolade.

Bagetid

Ca. 8 min. ved 200°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12820 kJ / 3052 kcal
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,6 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 49 %

Print

Kilde:

Vin match

Malvasia Sicilien, Italien

Det oplagte vinvalg til disse små lækkerier er en sød marsala, der generelt passer godt til marcipan Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade

Andre gode forslag