Små napoleonshatte - Opskrifter - Arla

Små napoleonshatte

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(102 vurderinger)

60+ min

Med denne opskrift på små napoleonshatte kan du nemt lave kager til fest og hverdag. Prøv dem!

Ingredienser

2 stk. pr. person

Opskriften gælder for 20 personer

Dej

  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 75 g flormelis (ca. 1½ dl)
  • 100 g koldt smør
  • 1 æggeblomme
  • 1 tsk vand
  • 125 g ren, rå marcipan

Pynt

  • 150 g mørk chokolade (ca. 55% kakao) - smeltet

Sådan gør du

Sådan gør du

Dej

Bland mel og sukker sammen i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Tilsæt æggeblomme og vand og saml hurtigt dejen. Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Rul dejen ud på et meldrysset bord til en ca. 3 mm tyk dejplade. Stik runde kager ud med en dejudstikker (ca. 5½ cm i diameter). Saml den overskydende dej og gentag udstikningen, til der er ca. 40 kager.

Fyld

Tril ca. 40 små marcipankugler og læg en på hver kage. Saml med 3 fingre dejen op om marcipankuglen. Sæt napoleonshattene på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen. Lad dem køle af.

Pynt

Dyp "hattenes" hjørner i den smeltede chokolade.

Bagetid

Ca. 8 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12820 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,6 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 49 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Malvasia Sicilien, Italien

Det oplagte vinvalg til disse små lækkerier er en sød marsala, der generelt passer godt til marcipan Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade