Små nøddemarengs med softice og friske bær

De fine portionsanrettede iskager er flotte som gæstedessert. Det meste kan forberedes i god tid, så du blot skal samle desserten lige inden servering.
Ingredienser
Nøddemarengsbunde - 12 stk.
2
Æggehvider (ca. 4 spsk)
|
|
---|---|
100 g
Sukker (ca. 1¼ dl)
|
|
100 g
Hasselnøddekerner
|
Softice
150 g
Jordbær
|
|
---|---|
75 g
Flormelis (ca. 1¼ dl)
|
|
¼ liter
Piskefløde
|
Friske bær
2
Passionsfrugter
|
|
---|---|
500 g
Blandede friske bær, fx hindbær, brombær og blåbær
|
|
1 spsk
Flydende honning
|
Pynt
Finthakkede grønne usaltede pistacienødder
|
|
---|---|
Citronmelisse
|
Sådan gør du
Nøddemarengs
Softice
Friske bær
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan undlade at si jordbærpuréen til isen - for et mere rustikt udseende. I stedet for at køre isen i en ismaskine, kan du fryse isen i en form (á ca. 1½ liter). Dæk formen og stil isblandingen i fryseren. Frys den i 4-5 timer - rør af og til. Stil isen i køleskabet i 15-20 min. og pisk den til softice.
Lav jordbærflødeskum i stedet for softice. Bland 1 dl jordbærmarmelade med 2½ dl piskefløde i en skål og pisk det til et let skum. Læg evt. 3 nøddemarengs sammen om flødeskum og bær, så du får 4 kagetårne.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
812 kJ / 194 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 2,4 g |
Protein: | 2,6 g |
Fedt: | 11,1 g |
Kulhydrat: | 21 g |
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.
