Små nøddemarengs med softice og friske bær

1 time 5 min
Små nøddemarengs med softice og friske bær

De fine portionsanrettede iskager er flotte som gæstedessert. Det meste kan forberedes i god tid, så du blot skal samle desserten lige inden servering.

Ingredienser

Nøddemarengsbunde - 12 stk.

2 Æggehvider (ca. 4 spsk)
100 g Sukker (ca. 1¼ dl)
100 g Hasselnøddekerner

Softice

150 g Jordbær
75 g Flormelis (ca. 1¼ dl)
¼ liter Piskefløde

Friske bær

2 Passionsfrugter
500 g Blandede friske bær, fx hindbær, brombær og blåbær
1 spsk Flydende honning

Pynt

Finthakkede grønne usaltede pistacienødder
Citronmelisse

Sådan gør du

Nøddemarengs

  • Pisk hviderne stive. Tilsæt sukker og pisk i ca. 3 min. til hviderne er seje. Vend hasselnødderne i. Tegn 12 cirkler (a ca. 7 cm i diameter) fordelt på et stykke bagepapir. Sæt ca. 1½ spsk æggehvideblanding i hver cirkel og smør "dejen" ud i cirklerne. Bag bundene midt i ovnen til de er tørre og let gyldne i ca. 20 min. ved 150° - traditionel ovn. Træk bagepapiret med marengsbundene over på en bagerist og lad dem blive helt kolde. Løft forsigtigt bundene af bagepapiret.

Softice

  • Blend jordbær med flormelis til en ensartet puré, og si puréen. Pisk fløden til et let flødeskum - og vend jordbærpuré forsigtigt heri. Kør isblandingen i en ismaskine i ca. ½ time - til den er frossen. Kom isen i en skål og stil den i fryseren, indtil den skal piskes til softice.

Friske bær

  • Flæk passionsfrugterne, skrab indmaden ud og bland den forsigtigt med bær og honning.
  • Pisk jordbærisen til softice. Læg marengsbundene på tallerkener og anret bær og softice herpå. Pynt med pistacienødder og citronmelisseblade og server straks.

Du kan undlade at si jordbærpuréen til isen - for et mere rustikt udseende. I stedet for at køre isen i en ismaskine, kan du fryse isen i en form (á ca. 1½ liter). Dæk formen og stil isblandingen i fryseren. Frys den i 4-5 timer - rør af og til. Stil isen i køleskabet i 15-20 min. og pisk den til softice.

Lav jordbærflødeskum i stedet for softice. Bland 1 dl jordbærmarmelade med 2½ dl piskefløde i en skål og pisk det til et let skum. Læg evt. 3 nøddemarengs sammen om flødeskum og bær, så du får 4 kagetårne.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10448 kJ / 2497 kcal

Næringsindhold pr. 100g

812 kJ / 194 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 5,3 % 2,6 g
Kulhydrat: 43,9 % 21 g
Fedt: 50,8 % 11,1 g
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/sma-noddemarengs-med-softice-og-friske-bar/