Små ovnæggekager med porrer og bacon

Bedømmelse

(25 vurderinger)

45 min

Små søde portionsæggekager. Du kan også lave én stor æggekage.

Ingredienser

Antal portioner
  • 300 g bacon i tern
  • 2 porrer i tynde ringe

Tilbehør

  • 200 g blommetomater i halve

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom baconternene i en kold pande. Steg dem først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ca. 6 min. ved jævn varme. Skru op til kraftig varme, tilsæt porrerne og steg i yderligere ca. 2 min. Lad fyldet dryppe af i en sigte.

Pisk æggene sammen med fløde, salt og peber. Fordel baconfyldet i 8 smurte ovnfaste portionsskåle (a ca. 1½ dl). Hæld æggeblandingen over og drys med ost. Bag æggekagerne midt i ovnen, til de er gyldne.

Tip

Du kan lave en stor æggekage i et ovnfast fad (ca. 5 x 22 x 30 cm). Så er bagetiden ca. 20 min.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,5 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 9 %
  • Fedt: 66 %

Print

Kilde: