Små ovnæggekager med porrer og bacon

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(29 vurderinger)

45 min

Små søde portionsæggekager. Du kan også lave én stor æggekage.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Ingredienser

Antal portioner

  • 300 g bacon i tern
  • 2 porrer i tynde ringe

Tilbehør

  • 200 g blommetomater i halve

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom baconternene i en kold pande. Steg dem først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ca. 6 min. ved jævn varme. Skru op til kraftig varme, tilsæt porrerne og steg i yderligere ca. 2 min. Lad fyldet dryppe af i en sigte.

Pisk æggene sammen med fløde, salt og peber. Fordel baconfyldet i 8 smurte ovnfaste portionsskåle (a ca. 1½ dl). Hæld æggeblandingen over og drys med ost. Bag æggekagerne midt i ovnen, til de er gyldne.

Tip

Du kan lave en stor æggekage i et ovnfast fad (ca. 5 x 22 x 30 cm). Så er bagetiden ca. 20 min.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,5 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 9 %
  • Fedt: 66 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag