Små ovnæggekager med porrer og bacon

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(29 vurderinger)

45 min

Små søde portionsæggekager. Du kan også lave én stor æggekage.

Ingredienser

Antal portioner

  • 300 g bacon i tern
  • 2 porrer i tynde ringe

Tilbehør

  • 200 g blommetomater i halve

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom baconternene i en kold pande. Steg dem først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ca. 6 min. ved jævn varme. Skru op til kraftig varme, tilsæt porrerne og steg i yderligere ca. 2 min. Lad fyldet dryppe af i en sigte.

Pisk æggene sammen med fløde, salt og peber. Fordel baconfyldet i 8 smurte ovnfaste portionsskåle (a ca. 1½ dl). Hæld æggeblandingen over og drys med ost. Bag æggekagerne midt i ovnen, til de er gyldne.

Tip

Du kan lave en stor æggekage i et ovnfast fad (ca. 5 x 22 x 30 cm). Så er bagetiden ca. 20 min.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,5 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 9 %
  • Fedt: 66 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: