Små ovnæggekager med porrer og bacon

Små ovnæggekager med porrer og bacon

45 min
Små søde portionsæggekager. Du kan også lave én stor æggekage.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 10 min. ved 200°.

  • Kom baconternene i en kold pande. Steg dem først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ca. 6 min. ved jævn varme. Skru op til kraftig varme, tilsæt porrerne og steg i yderligere ca. 2 min. Lad fyldet dryppe af i en sigte.
  • Pisk æggene sammen med fløde, salt og peber. Fordel baconfyldet i 8 smurte ovnfaste portionsskåle (a ca. 1½ dl). Hæld æggeblandingen over og drys med ost. Bag æggekagerne midt i ovnen, til de er gyldne.
Tip
  • Du kan lave en stor æggekage i et ovnfast fad (ca. 5 x 22 x 30 cm). Så er bagetiden ca. 20 min.
Energiindhold for hele retten:

8418 kJ / 2012 kcal

Næringsindhold pr. 100g

606 kJ / 145 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 22,8 % 8,1 g
Kulhydrat: 5,2 % 1,8 g
Fedt: 72 % 11,8 g

Ingredienser

300 g Bacon i tern
2 Porrer i tynde ringe
8 Æg
1 dl Piskefløde
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
50 g Revet cheddar- og maasdammerost
Tilbehør
200 g Blommetomater i halve
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk