Små rispakker med bresaola og grønt

30 min
Små rispakker med bresaola og grønt

Hyggelig og nem lille ret til når vennerne dukker op. Alt kan gøres klar - vupti.

Ingredienser

200 g Avocado i strimler (ca. 200 g)
1 spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Havsalt, fx Læsø sydesalt
12 plader Rispapir (ca. 120 g)
125 g Strimlet bresaola - lufttørret okseinderlår
75 g Bladselleri i tynde strimler
50 g Strimlet hjertesalat
2½ dl Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
3 spsk Tomatrelish
½ tsk Groft salt

Sådan gør du

  • Vend avocado, citronsaft og salt sammen. Dyp rispapiret et af gangen i meget varmt vand i ca. 15 sek. eller til pladen er helt blød. Tag den op, lad vandet dryppe let af og placer den udbredt på et spækbrædt. Læg kød, avocado, bladselleri og hjertesalat lidt ude i kanten og rul den sammen helt tæt og luk enderne ind.
  • Rør kvark, tomatrelish og salt sammen. Smag til og server tomatdressingen til rispakkerne.

Du kan komme alverdens fyld i fx laks, tun, gulerod, majs, squash - kun fantasien sætter grænser. Det er meget hyggeligt at tage alle ingredienser med ind til bordet og lade gæsterne lave sine egne pakker. Du kan også lave dem i forvejen og stille dem tildækket på køl UDEN at de rører hinanden. Tag dem ud 1 time inden gæsterne kommer.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5122 kJ / 1224 kcal

Næringsindhold pr. 100g

569 kJ / 136 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 13,8 % 4,6 g
Kulhydrat: 49,7 % 16,6 g
Fedt: 36,5 % 5,6 g
Relateret video Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

https://www.arla.dk/opskrifter/sma-rispakker-med-bresaola-og-gront/