Smashed rosenkål

20 min
Smashed rosenkål

Skeptisk overfor rosenkål? - så prøv disse lækre knuste rosenkål med ost og krydderier. Så kan du få alle - selv dine børn - til at spise rosenkål. Server dem præsic som de er, evt. med en god cremefraichedressing til. Smashed rosenkål er også skønne som det grønne tilbehør til din aftensmad - og oplagte at lave i en airfryer.

Se den {klassiske} version

Ingredienser

400 g Rosenkål
25 g Smør eller olie
2 tsk Hvidløgspulver
2 tsk Paprika, evt. røget eller stærk
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
50 g Revet cheddar- og maasdammerost
Flagesalt

Sådan gør du

  • Skyl rosenkålene og fjern de yderste blade.
  • Kog rosenkålene i saltet vand i ca. 6 min. De skal være helt møre ellers kan du ikke knuse dem.
  • Hæld vandet fra rosenkålene og vend dem med smør og krydderier.
  • Fordel dem på en plade med bagepapir og smash dem med fx bunden af et glas.
  • Drys ost på og bag de knuste rosenkål til de er gyldne og sprøde i ca. 10 min. ved 225° - varmluftsovn. Drys med flagesalt inden servering.

Du kan lave smashed rosenkål i airfryer - de skal have ca. 8 min. ved 200°.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2299 kJ / 549 kcal

Næringsindhold pr. 100g

470 kJ / 112 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,6 g
Protein: 20,5 % 5,7 g
Kulhydrat: 19 % 5,3 g
Fedt: 60,5 % 7,7 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/smashed-rosenkal/