Smørstegte hyldeblomstskærme i pandekagedej

Smørstegte hyldeblomstskærme i pandekagedej

45 min
Er du vild med hyldeblomst skal du prøve disse pandekager. De er fyldt med smag af hyldeblomst og dejlig sommer.

Sådan gør du

  • Bland mel, sukker, vaniljekorn, salt, bagepulver, kardemomme og citronskal. Tilsæt mælk under omrøring. Tilsæt derefter æg og smør.
Stegte hyldeblomstskærme
  • Ryst hyldeblomstskærmene fri for eventuel skidt og smådyr. Klip hver skærm i mindre dele med ca. 2 stængler i hver. Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Hold fast i blomsterstænglen og dyp enkeltvis hver skærm i pandekagedejen og steg dem ved jævn varme i 2-3 min. på hver side til de er gyldenbrune. Drys med flormelis og server straks med flødeskum.
Tip
  • Lav pandekager af eventuel overskydende dej.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9381 kJ / 2242 kcal

Næringsindhold pr. 100g

946 kJ / 226 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 7,9 % 4,4 g
Kulhydrat: 27,6 % 15,4 g
Fedt: 64,5 % 16,5 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Hvedemel (ca. 2 dl)
125 g
Sukker
2 spsk
Vaniljestang - kornene herfra
1
Fint salt
½ tsk
Bagepulver
1 tsk
Stødt kardemomme
¼ tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 tsk
Mælk
2 dl
Æg
2
Smør - smeltet
15 g
Stegte hyldeblomstskærme
Hyldeblomstskærme
20
Smør
50 g