Smørstegte hyldeblomstskærme i pandekagedej
45 min

Smørstegte hyldeblomstskærme i pandekagedej

Er du vild med hyldeblomst skal du prøve disse pandekager. De er fyldt med smag af hyldeblomst og dejlig sommer.
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Smørstegte hyldeblomstskærme i pandekagedej

Er du vild med hyldeblomst skal du prøve disse pandekager. De er fyldt med smag af hyldeblomst og dejlig sommer.

Antal portioner
  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • 2 spsk sukker
  • 1 vaniljestang - kornene herfra
  • ½ tsk fint salt
  • 1 tsk bagepulver
  • ¼ tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 dl mælk
  • 2 æg
  • 15 g smør - smeltet

Stegte hyldeblomstskærme

  • 20 hyldeblomstskærme
  • 50 g smør

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Bland mel, sukker, vaniljekorn, salt, bagepulver, kardemomme og citronskal. Tilsæt mælk under omrøring. Tilsæt derefter æg og smør.

Stegte hyldeblomstskærme

Ryst hyldeblomstskærmene fri for eventuel skidt og smådyr. Klip hver skærm i mindre dele med ca. 2 stængler i hver. Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Hold fast i blomsterstænglen og dyp enkeltvis hver skærm i pandekagedejen og steg dem ved jævn varme i 2-3 min. på hver side til de er gyldenbrune. Drys med flormelis og server straks med flødeskum.

Tip

Lav pandekager af eventuel overskydende dej.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5830 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,9 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 43 %
Print