Smørstegte hyldeblomstskærme i pandekagedej

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(17 vurderinger)

45 min

Er du vild med hyldeblomst skal du prøve disse pandekager. De er fyldt med smag af hyldeblomst og dejlig sommer.

Ingredienser

Antal portioner

  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • 2 spsk sukker
  • 1 vaniljestang - kornene herfra
  • ½ tsk fint salt
  • 1 tsk bagepulver
  • ¼ tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 dl mælk
  • 2 æg
  • 15 g smør - smeltet

Stegte hyldeblomstskærme

  • 20 hyldeblomstskærme
  • 50 g smør

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland mel, sukker, vaniljekorn, salt, bagepulver, kardemomme og citronskal. Tilsæt mælk under omrøring. Tilsæt derefter æg og smør.

Stegte hyldeblomstskærme

Ryst hyldeblomstskærmene fri for eventuel skidt og smådyr. Klip hver skærm i mindre dele med ca. 2 stængler i hver. Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Hold fast i blomsterstænglen og dyp enkeltvis hver skærm i pandekagedejen og steg dem ved jævn varme i 2-3 min. på hver side til de er gyldenbrune. Drys med flormelis og server straks med flødeskum.

Tip

Lav pandekager af eventuel overskydende dej.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5830 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,9 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 43 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: