Smørstegte hyldeblomstskærme i pandekagedej

Smørstegte hyldeblomstskærme i pandekagedej

45 min
Er du vild med hyldeblomst skal du prøve disse pandekager. De er fyldt med smag af hyldeblomst og dejlig sommer.

Sådan gør du

  • Bland mel, sukker, vaniljekorn, salt, bagepulver, kardemomme og citronskal. Tilsæt mælk under omrøring. Tilsæt derefter æg og smør.
Stegte hyldeblomstskærme
  • Ryst hyldeblomstskærmene fri for eventuel skidt og smådyr. Klip hver skærm i mindre dele med ca. 2 stængler i hver. Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Hold fast i blomsterstænglen og dyp enkeltvis hver skærm i pandekagedejen og steg dem ved jævn varme i 2-3 min. på hver side til de er gyldenbrune. Drys med flormelis og server straks med flødeskum.
Tip
  • Lav pandekager af eventuel overskydende dej.
Energiindhold for hele retten:

9381 kJ / 2242 kcal

Næringsindhold pr. 100g

946 kJ / 226 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 7,9 % 4,4 g
Kulhydrat: 27,6 % 15,4 g
Fedt: 64,5 % 16,5 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

125 g Hvedemel (ca. 2 dl)
2 spsk Sukker
1 Vaniljestang - kornene herfra
½ tsk Fint salt
1 tsk Bagepulver
¼ tsk Stødt kardemomme
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 dl Mælk
2 Æg
15 g Smør - smeltet
Stegte hyldeblomstskærme
20 Hyldeblomstskærme
50 g Smør
Tilbehør
1 spsk Flormelis
¼ liter Piskefløde - pisket til let flødeskum