Snobrødsdej

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

60+ min

Lav en portion snobrødsdej og sæt den til hævning. Tænd imens et bål og hyg dig med at bage snobrød, når flammerne er blevet til gløder. Er du ikke i nærheden af et bålsted, kan du bruge et bålfad.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Snobrødsdej

  • 1½ dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 dl syrnet mejeriprodukt, fx Arla® ØKO yoghurt naturel 0,5%
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk groft salt
  • 125 g fuldkornshvedemel (ca. 2 dl)
  • 250 g hvedemel (ca. 4½ dl)

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Snobrødsdej

  1. Lun mælken (lillefingervarm) og hæld den i en skål.
  2. Rør gæren ud heri og tilsæt de øvrige ingredienser.
  3. Ælt dejen blank og smidig.
  4. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted og lad den hæve til dobbeltstørrelse - det tager ca. 1 time.

Tilberedning

  1. Del dejen i 6 stykker og sno hvert stykke omkring en pind (sørg for at dejen sidder godt fast).
  2. Bag snobrødene over bålets gløder i ca. 10 min. eller til brødene er gennembagte og gyldne.
  3. Snobrødene er færdige, når de kan trækkes af pinden.

Tips

Du kan tilsætte alle slags syrnede mejeriprodukter, det er mælkesyreakterierne der er godt for dejen.

Mælken kan erstattes af grøntsagsjuice, fx rødbede-, spinat- eller gulerodsjuice - eller dejen kan tilsættes gurkemeje. Det giver snobrød i flotte farver.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 6284 kJ / 1496 kcal
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,5 g
  • Protein: 13,9 %
  • Kulhydrat: 73 %
  • Fedt: 13,1 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag