Solbær- og ribskage

1 time 5 min
Solbær- og ribskage

Dejlig nem kage med masser af ribs og solbær. Et skøn måde at få brugt havens sommerbær - friske i sæson eller frosne senere på året. Kagen kan også laves med rabarber eller andre bær. Nyd solbær- og ribskagen med iskold cremefraiche og en god kop kaffe.

Ingredienser

Solbær- og ribskage

200 g Blødt smør
200 g Sukker (ca. 2¼ dl)
3 Æg
200 g Hvedemel (ca. 3½ dl)
2 tsk Bagepulver
1 Citronskal (usprøjtet) - skal heraf
300 g Friske eller frosne blandede bær, fx solbær og ribs
2 spsk Mandelflager
1 spsk Sukker

Pynt

Flormelis

Servering

2½ dl Creme fraiche

Sådan gør du

Solbær- og ribskage

  • Pisk smør og sukker godt sammen.
  • Pisk æggene i ét ad gangen og pisk blandingen til den bliver let og luftig.
  • Bland hvedemel, bagepulver og citronskal og vend det i smørblandingen.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund i en springform (ca. 22 cm i diameter). Bred halvdelen af dejen ud i formen og fordel halvdelen af bærrene herpå.
  • Kom resten af dejen ovenpå og fordel de sidste bær på toppen.
  • Drys med mandelflager og sukker og bag kagen midt i ovnen i 35-40 min. ved 200° - traditionel ovn.
  • Lad den køle af på en bagerist.
  • Drys kagen med flormelis (gennem en sigte) og server den med iskold cremefraiche.

Bærrene kan erstattes af andre bær eller rabarber skåret i ½ cm tykke skiver.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

15974 kJ / 3818 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1185 kJ / 283 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 5,4 % 3,8 g
Kulhydrat: 41,8 % 29,1 g
Fedt: 52,8 % 16,9 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/solbar--og-ribskager/