Solbær- og ribskage
1 time 5 min
•
&format=webp)
Dejlig nem kage med masser af ribs og solbær. Et skøn måde at få brugt havens sommerbær - friske i sæson eller frosne senere på året. Kagen kan også laves med rabarber eller andre bær. Nyd solbær- og ribskagen med iskold cremefraiche og en god kop kaffe.
Ingredienser
Solbær- og ribskage
200 g
Blødt smør
|
|
---|---|
200 g
Sukker (ca. 2¼ dl)
|
|
3
Æg
|
|
200 g
Hvedemel (ca. 3½ dl)
|
|
2 tsk
Bagepulver
|
|
1
Citronskal (usprøjtet) - skal heraf
|
|
300 g
Friske eller frosne blandede bær, fx solbær og ribs
|
|
2 spsk
Mandelflager
|
|
1 spsk
Sukker
|
Pynt
Flormelis
|
---|
Servering
2½ dl
Creme fraiche
|
---|
Sådan gør du
Solbær- og ribskage
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Bærrene kan erstattes af andre bær eller rabarber skåret i ½ cm tykke skiver.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1185 kJ / 283 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 1,4 g |
Protein: | 3,8 g |
Fedt: | 16,9 g |
Kulhydrat: | 29,1 g |
