Sommer-kartoffelmos

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(23 vurderinger)

30 min

Man kan sagtens lave den elskede kartoffelmos om sommeren - mosen skal bare moses med let hånd.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1¼ kg skrabede nye kartofler i meget grove stykker
  • 1 liter vand
  • 50 g smør
  • 400 g små blommetomater i kvarte
  • 1 dl friske oreganoblade
  • 1 tsk groft salt

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring kartoflerne i kog i en gryde med vand. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 10 min., eller til de lige er møre. Tag ½ dl kogevand fra og hæld resten af vandet fra kartoflerne. Vend kartoflerne sammen med den ½ dl kogevand, smør, tomater, oregano og salt - kartoflerne skal kun moses meget let. Smag til.

Hvordan koger man nye kartofler

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5900 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,2 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 64 %
  • Fedt: 29 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: