Sommer-kartoffelmos

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(24 vurderinger)

30 min

Man kan sagtens lave den elskede kartoffelmos om sommeren - mosen skal bare moses med let hånd.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1¼ kg skrabede nye kartofler i meget grove stykker
  • 1 liter vand
  • 50 g smør
  • 400 g små blommetomater i kvarte
  • 1 dl friske oreganoblade
  • 1 tsk groft salt

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring kartoflerne i kog i en gryde med vand. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 10 min., eller til de lige er møre. Tag ½ dl kogevand fra og hæld resten af vandet fra kartoflerne. Vend kartoflerne sammen med den ½ dl kogevand, smør, tomater, oregano og salt - kartoflerne skal kun moses meget let. Smag til.

Hvordan koger man nye kartofler

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5900 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,2 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 64 %
  • Fedt: 29 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: