Søndagstoast med chorizo og pocheret æg

30 min
Søndagstoast med chorizo og pocheret æg

Søndag morgen - med tid til forkælelse. Her er den perfekte toast til den perfekte morgen.

Ingredienser

50 g Chorizopølse i små tern
3 Rensede grønne asparges
15 g Smør
1 skive Langtidshævet hvedebrød
2 skiver Havarti ost

Porcheret æg

1 liter Vand
½ dl Lagereddike
1 tsk Groft salt
1 Æg
1 tsk Trøffelolie - kan undlades
½ tsk Flagesalt
½ dl Karse

Sådan gør du

  • Steg chorizopølsen ved svag varme på en tør pande i ca. 5 min. - eller til den er gyldne og sprøde. Tilsæt de grønne asparges og steg i yderligere 2 min. Tag blandingen af panden og hold den varm.
  • Smelt halvdelen af smørret i panden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Steg brødet gyldent på den ene side - ca. 4 min. Vend brødet, kom ost på den gyldne side og steg den anden side gylden i resten af smørret.

Pocheret æg

  • Bring imens vand, eddike og salt i kog i en gryde. Slå ægget ud i en underkop. Når vandet koger, pisker du med et piskeris - så der dannes en hvirvel. Fjern piskeriset og hæld forsigtigt ægget ned i hvirvlen. Lad ægget koge ca. 3 min., til æggehviden er stivnet, men blommen stadig er flydende. Løft ægget op med en hulske og læg det i iskoldt vand. Lad det pocherede æg stå i det kolde vand, til det skal bruges.
  • Anret chorizo og asparges på osten, top med det pochede æg, trøffelolie og salt. Drys med karse og server straks.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2743 kJ / 656 kcal

Næringsindhold pr. 100g

206 kJ / 49 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,3 g
Protein: 15,7 % 1,9 g
Kulhydrat: 19,8 % 2,4 g
Fedt: 64,5 % 3,6 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/sondagstoast-med-chorizo-og-pocheret-ag/