Soufflé med æbler, nødder og mynteflødeskum

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(11 vurderinger)

Vi har ladet Det Grønne Museum og Frilandsmuseet udfordre os med opskrifter og ingredienser fra danmarkshistoriens tidligste tider! I den tidligere middelalder havde eksotiske krydderier og krydderurter fra klosterhaven en fremtrædende plads i køkkenet og det var almindeligt, at man sødede sin hverdagsmad med honning.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Æble- og nøddefyld

  • 15 g smør
  • ½ spsk honning
  • ½ tsk stødt kanel
  • 150 g æbler i mindre stykker, fx gråsten
  • 50 g hasselnøddekerner i grove stykker

Mynteflødeskum

Soufflé

  • 10 g smør til formene
  • 4 spsk sukker til formene

Pynt

  • friske mynteblade

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Æble- og nøddefyld

Lad smørret smelte i en pande, ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt honning, kanel og æbler og steg dem i ca. 2 min. ved kraftig varme og under omrøring. Vend nødderne heri og hæld fyldet i en skål.

Mynteflødeskum

Pisk fløde og mynte til et let skum og stil det tildækket i køleskabet indtil serveringen.

Soufflé

Smør 4 små ovnfaste skåle (a ca. 3 dl) med smør og drys dem med sukker - det er vigtigt at de er smurt og drysset over alt. Og det er vigtigt at der ikke kommer noget på kanterne når du fylder dem. Lad smørret smelte i en tykbundet gryde uden at det bruner. Pisk melet heri og kog det godt sammen i ca. 1 min. Tilsæt fløde og vand lidt efter lidt og kog, stadig under omrøring i ca. 1 min. Lad blandingen køle let af. Del æggene i blommer og hvider. Pisk hviderne stive. Rør æggeblommerne i melblandingen lidt af gangen til en jævn dej og vend det krydrede æblefyld heri. Fold æggehviderne i dejen og fordel den i de smurte forme. Bag souffléerne midt i ovnen. Luk ikke ovnen op under bagningen - så falder de sammen. Server straks med mynteflødeskum. Pynt med mynte.

Bagetid

17-20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 7860 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,7 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 62 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag