Soufflé med æbler, nødder og mynteflødeskum
•

Vi har ladet Det Grønne Museum og Frilandsmuseet udfordre os med opskrifter og ingredienser fra danmarkshistoriens tidligste tider! I den tidligere middelalder havde eksotiske krydderier og krydderurter fra klosterhaven en fremtrædende plads i køkkenet og det var almindeligt, at man sødede sin hverdagsmad med honning.
Ingredienser
Æble- og nøddefyld
15 g
Smør
|
|
---|---|
½ spsk
Honning
|
|
½ tsk
Stødt kanel
|
|
150 g
Æbler i mindre stykker, fx gråsten
|
|
50 g
Hasselnøddekerner i grove stykker
|
Mynteflødeskum
1½ dl
Piskefløde
|
|
---|---|
½ dl
Finthakkede mynteblade
|
Soufflé
10 g
Smør til formene
|
|
---|---|
4 spsk
Sukker til formene
|
50 g
Smør
|
|
---|---|
50 g
Hvedemel
|
|
1 dl
Piskefløde
|
|
1 dl
Vand
|
|
1 spsk
Sukker
|
|
3
Æg
|
Pynt
Mynteblade
|
---|
Sådan gør du
Æble- og nøddefyld
Mynteflødeskum
Soufflé
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10111 kJ / 2417 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1109 kJ / 265 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 6,1 % | 4 g |
Kulhydrat: | 23,6 % | 15,4 g |
Fedt: | 70,3 % | 21,1 g |
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.
