Soufflé med æbler, nødder og mynteflødeskum

Bedømmelse

(5 vurderinger)

Vi har ladet Det Grønne Museum og Frilandsmuseet udfordre os med opskrifter og ingredienser fra danmarkshistoriens tidligste tider! I den tidligere middelalder havde eksotiske krydderier og krydderurter fra klosterhaven en fremtrædende plads i køkkenet og det var almindeligt, at man sødede sin hverdagsmad med honning.

Ingredienser

Antal portioner

Æble- og nøddefyld

  • 15 g smør
  • ½ spsk honning
  • ½ tsk stødt kanel
  • 150 g æbler i mindre stykker, fx gråsten
  • 50 g hasselnøddekerner i grove stykker

Mynteflødeskum

Soufflé

  • 10 g smør til formene
  • 4 spsk sukker til formene

Pynt

  • friske mynteblade

Sådan gør du

Sådan gør du

Æble- og nøddefyld

Lad smørret smelte i en pande, ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt honning, kanel og æbler og steg dem i ca. 2 min. ved kraftig varme og under omrøring. Vend nødderne heri og hæld fyldet i en skål.

Mynteflødeskum

Pisk fløde og mynte til et let skum og stil det tildækket i køleskabet indtil serveringen.

Soufflé

Smør 4 små ovnfaste skåle (a ca. 3 dl) med smør og drys dem med sukker - det er vigtigt at de er smurt og drysset over alt. Og det er vigtigt at der ikke kommer noget på kanterne når du fylder dem. Lad smørret smelte i en tykbundet gryde uden at det bruner. Pisk melet heri og kog det godt sammen i ca. 1 min. Tilsæt fløde og vand lidt efter lidt og kog, stadig under omrøring i ca. 1 min. Lad blandingen køle let af. Del æggene i blommer og hvider. Pisk hviderne stive. Rør æggeblommerne i melblandingen lidt af gangen til en jævn dej og vend det krydrede æblefyld heri. Fold æggehviderne i dejen og fordel den i de smurte forme. Bag souffléerne midt i ovnen. Luk ikke ovnen op under bagningen - så falder de sammen. Server straks med mynteflødeskum. Pynt med mynte.

Bagetid

17-20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7860 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,7 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 62 %

Print

Kilde: