Soufflé med æbler, nødder og mynteflødeskum

Soufflé med æbler, nødder og mynteflødeskum

Vi har ladet Det Grønne Museum og Frilandsmuseet udfordre os med opskrifter og ingredienser fra danmarkshistoriens tidligste tider! I den tidligere middelalder havde eksotiske krydderier og krydderurter fra klosterhaven en fremtrædende plads i køkkenet og det var almindeligt, at man sødede sin hverdagsmad med honning.

Sådan gør du

Æble- og nøddefyld
  • Lad smørret smelte i en pande, ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt honning, kanel og æbler og steg dem i ca. 2 min. ved kraftig varme og under omrøring. Vend nødderne heri og hæld fyldet i en skål.
Mynteflødeskum
  • Pisk fløde og mynte til et let skum og stil det tildækket i køleskabet indtil serveringen.
Soufflé
  • Smør 4 små ovnfaste skåle (a ca. 3 dl) med smør og drys dem med sukker - det er vigtigt at de er smurt og drysset over alt. Og det er vigtigt at der ikke kommer noget på kanterne når du fylder dem. Lad smørret smelte i en tykbundet gryde uden at det bruner. Pisk melet heri og kog det godt sammen i ca. 1 min. Tilsæt fløde og vand lidt efter lidt og kog, stadig under omrøring i ca. 1 min. Lad blandingen køle let af. Del æggene i blommer og hvider. Pisk hviderne stive. Rør æggeblommerne i melblandingen lidt af gangen til en jævn dej og vend det krydrede æblefyld heri. Fold æggehviderne i dejen og fordel den i de smurte forme. Bag souffléerne midt i ovnen. Luk ikke ovnen op under bagningen - så falder de sammen. Server straks med mynteflødeskum. Pynt med mynte.
Bagetid
  • 17-20 min. ved 200° - traditionel ovn.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10210 kJ / 2440 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1124 kJ / 269 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 6,3 % 4,2 g
Kulhydrat: 22,1 % 14,6 g
Fedt: 71,6 % 21,8 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Æble- og nøddefyld
Smør
15 g
Honning
½ spsk
Stødt kanel
½ tsk
Æbler i mindre stykker, fx gråsten
150 g
Hasselnøddekerner i grove stykker
50 g
Mynteflødeskum
1½ dl
Finthakkede friske mynteblade
½ dl
Soufflé
Smør til formene
10 g
Sukker til formene
4 spsk
Smør
50 g
Hvedemel
50 g
1 dl
Vand
1 dl
Sukker
1 spsk
Æg
3
Pynt
Friske mynteblade