Spaghetti med agurk, chili, løvstikke og hvidløg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(13 vurderinger)

30 min

En dejlig cremet pastasauce af madlavningsfløde og salatost smyger sig om pastaen sammen med bl.a. strimler af agurk. Spaghettien er krydret med chili, hvidløg og ikke mindst løvtikke.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 3 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 400 g tørret spaghetti
  • 2 agurker (ca. 600 g)
  • 2 spsk olivenolie
  • 6 forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
  • 3 små hakkede fed hvidløg
  • 2 spsk finthakket rød chilipeber
  • 1 dl strimlede friske løvstikkeblade
  • 1 tsk flagesalt

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand tilsat salt i kog i en stor, tykbundet gryde. Kog spaghettien 8-9 min. til den er mør uden at være blød. Lad spaghettien dryppe af i et dørslag og kom den derefter tilbage i gryden.

Flæk agurkerne og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurkerne i lange tynde strimler med en tyndskræller - skær det sidste, som er svært at strimle, i små tern.

Mos osten og rør den sammen med fløde og peber - evt. i en hurtighakker. Vend osteblanding og agurk sammen med spaghettien. Varm hurtigt igennem.

Lad imens olien blive varm i en pande. Kom forårsløg, hvidløg, chili i panden og svits i ca. 1 min. Tilsæt løvstikke og smag til.

Kom spaghettien i 4 varme dybe tallerkener. Fordel den lune løgblanding på toppen, drys med salt og server straks.

Tip

Løvstikken har en dejlig kraftig smag, men sæsonen er ret kort, så brug i stedet basilikum, persille eller koriander, hvis ikke du kan få fat i løvstikken.

Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9260 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,2 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 26 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag