Speltotto med kylling

35 min
Speltotto med kylling

Speltotto med kylling bliver cremet og lækker af den smeltede ost. Nem at lave og fyldt med smag og grøntsager. Speltotto er som en risotto, men lavet på spelt.

Ingredienser

Speltotto

½ spsk Olivenolie
4 Hakkede bananskalotteløg (ca. 200 g)
240 g Skyllet perlespelt (ca. 3 dl)
4½ dl Grøntsagsbouillon
4 stilke Bladselleri i skiver (ca. 150 g)
2 Små fed hvidløg i skiver
½ tsk Groft salt
400 g Frossen helbladet spinat
75 g Cheddarost

Kylling

2 Store kyllingefileter (ca. 350 g)
½ spsk Olivenolie
½ tsk Groft salt

Pynt

1 Grøn chilipeber i tynde ringe
Lidt groftrevet cheddarost og bladselleriblade

Sådan gør du

Speltotto

  • Lad olien blive varm i en tykbundet gryde og svits løgene ved jævn varme i ca. 1 min. Tilsæt perlespelt og svits i yderligere ca. 1 min.
  • Kom bouillon, bladselleri, hvidløg og salt i gryden og bring det i kog. Kog ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min.
  • Skru op til kraftig varme, tilsæt spinat og bring speltottoen i kog. Skru ned til svag varme igen og kog i yderligere ca. 12 min., stadig under tætsluttende låg.
  • Riv osten groft og vend den i speltottoen lige inden serveringen.

Kylling

  • Del imens kyllingefileterne på langs, så du har 4 stykker kød.
  • Lad olien blive varm i en pande. Brun kyllingekødet ca. 1 min. på hver side og steg det derefter ved svag varme, ca. 6 min. på hver side.
  • Tag kyllingefileterne op, drys med salt og server dem til den cremede speltotto.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7842 kJ / 1874 kcal

Næringsindhold pr. 100g

413 kJ / 99 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 29,4 % 7,1 g
Kulhydrat: 44,2 % 10,7 g
Fedt: 26,4 % 2,9 g
https://www.arla.dk/opskrifter/speltotto-med-kylling/