Spinatsuppe

20 min
Spinatsuppe

Spinatsuppe med ostebrød er en nem hverdagsret. Spinatsuppe har dejlig blød konsistens og passer perfekt sammen med det sprøde ostebrød.

Ingredienser

Spinatsuppe

15 g Smør
1 Finthakket løg (ca. 75 g)
1 Stort finthakket fed hvidløg
450 g Frossen hakket spinat
½ liter Madlavningsfløde
2 dl Vand
1 spsk Grøntsagsbouillon-pulver
⅛ tsk Fintrevet muskatnød
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Ostebrød

4 skiver Brød
100 g Revet cheddar- og maasdammerost
2 spsk Solsikkekerner

Tilbehør

4 Smilende æg

Sådan gør du

Spinatsuppe

  • Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og hvidløg i ca. 1 min. Tilsæt spinat og de øvrige ingredienser. Kog suppen i ca. 3 min. og smag til.

Ostebrød

  • Læg brødskiverne på en plade med bagepapir. Fordel ost og solsikkekerner på brødet og gratiner midt i ovnen i ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.
  • Server spinatsuppen med gratinerede ostebrød og smilende æg.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8350 kJ / 1996 kcal

Næringsindhold pr. 100g

446 kJ / 107 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 20 % 5,2 g
Kulhydrat: 25 % 6,6 g
Fedt: 55 % 6,6 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/spinatsuppe/