Spinattærte
1 time 5 min
•

Spinattærte med hytteost er en madtærte, som smager virkelig godt. Spinattærten er krydret med muskatnød, som giver en ekstra fyldig umamismag og toppet med revet ost, som giver en lækker sprød skorpe. Server hjemmelavet spinattærte til frokost eller som en del af et aftenmåltid - fx sammen med en råkost eller kålsalat.
Ingredienser
Dej
125 g
Grahamsmel (ca. 2¼ dl)
|
|
---|---|
125 g
Hvedemel (ca. 2¼ dl)
|
|
150 g
Smør
|
|
2½ spsk
Vand
|
Fyld
200 g
Hytteost
|
|
---|---|
100 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
|
3
Æg
|
|
500 g
(optøet) frossen helbladet spinat
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
1 tsk
Revet muskatnød
|
|
¼ tsk
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Dej
Fyld
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Spar tid og lav tærten med en færdigkøbt tærtebund.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
819 kJ / 196 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 2,3 g |
Protein: | 7,4 g |
Fedt: | 12,9 g |
Kulhydrat: | 12,7 g |
