Sprængt oksebryst med æblesalat

Bedømmelse

(5 vurderinger)

30 min

Sprængt oksebryst med æblesalat er en opskrift på en lækker dansk klassiker - smørebrødssnitten. Den dejlige æblesalat med peberrod, honning og sennep er perfekt til oksekødet.

Ingredienser

Antal portioner

Æblesalat

  • 2 skiver fuldkornsrugbrød
  • ¼ liter icebergsalat
  • 8 skiver sprængt oksebryst

Pynt

  • strimler af frisk peberrødder
  • forårsløg

Sådan gør du

Sådan gør du

Æblesalat

Skær æblet i tern og forårsløget i tynde skiver – gem lidt forårsløg til pynt. Pisk cremefraichen let og luftig. Vend æble, forårsløg og de øvrige ingredienser sammen med cremefraichen. Smag til.

Ved serveringen

Skær rugbrødsskiverne i 8 kvarte og fordel salaten herpå. Fold skiverne af oksebryst så de passer til rugbrødsstykket. Læg et stykke oksebryst på hver, fordel æblesalaten herpå. Pynt med peberrod og forårsløg.

Tip

Køb et lille stykke peberrod, så det både kan bruges til at rive og lave lange, tynde skræller af. Resten kan holde sig tildækket i køleskabet i lang tid.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,5 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 62 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Kilde:

Vin match

Riesling Alsace, Frankrig

Til dette stykke smørrebrød findes ikke et meget bedre vinmatch end en god hvidvin på riesling-druen, gerne fra Alsace og gerne en grand cru Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til laks