Sprængt oksebryst med æblesalat

Sprængt oksebryst med æblesalat

30 min
Sprængt oksebryst med æblesalat er en opskrift på en lækker dansk klassiker - smørebrødssnitten. Den dejlige æblesalat med peberrod, honning og sennep er perfekt til oksekødet.

Sådan gør du

Æblesalat
  • Skær æblet i tern. Pisk cremefraichen let og luftig. Vend æble, forårsløg og de øvrige ingredienser sammen med cremefraichen. Smag til.
Ved serveringen
  • Skær rugbrødsskiverne i 8 kvarte og fordel salaten herpå. Fold skiverne af oksebryst så de passer til rugbrødsstykket. Læg et stykke oksebryst på hver, fordel æblesalaten herpå. Pynt med peberrod og forårsløg.
Tip
  • Køb et lille stykke peberrod, så det både kan bruges til at rive og lave lange, tynde skræller af. Resten kan holde sig tildækket i køleskabet i lang tid.
Energiindhold for hele retten:

4666 kJ / 1115 kcal

Næringsindhold pr. 100g

736 kJ / 176 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 14,2 % 6,2 g
Kulhydrat: 25,9 % 11,2 g
Fedt: 59,9 % 11,9 g

Ingredienser

Æblesalat
1 Æble, fx elstar (ca. 125 g)
1¼ dl Creme fraiche 38%
2 spsk Forårsløg i tynde ringe
1 spsk Dijonsennep
1 tsk Honning
2 spsk Fintrevet peberrod
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 skiver Fuldkornsrugbrød
¼ liter Icebergsalat
8 skiver Sprængt oksebryst
Pynt
Strimler af frisk peberrod
Fintsnittet top af forårsløg
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk