Sprængt oksebryst med æblesalat

30 min
Sprængt oksebryst med æblesalat

Sprængt oksebryst med æblesalat er en opskrift på en lækker dansk klassiker - smørebrødssnitten. Den dejlige æblesalat med peberrod, honning og sennep er perfekt til oksekødet.

Ingredienser

Æblesalat

1 Æble, fx elstar (ca. 125 g)
1¼ dl Creme fraiche 38%
2 spsk Forårsløg i tynde ringe
1 spsk Dijonsennep
1 tsk Honning
2 spsk Fintrevet peberrod
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 skiver Fuldkornsrugbrød
¼ liter Icebergsalat
8 skiver Sprængt oksebryst

Pynt

Strimler af frisk peberrod
Fintsnittet top af forårsløg

Sådan gør du

Æblesalat

  • Skær æblet i tern. Pisk cremefraichen let og luftig. Vend æble, forårsløg og de øvrige ingredienser sammen med cremefraichen. Smag til.

Ved serveringen

  • Skær rugbrødsskiverne i 8 kvarte og fordel salaten herpå. Fold skiverne af oksebryst så de passer til rugbrødsstykket. Læg et stykke oksebryst på hver, fordel æblesalaten herpå. Pynt med peberrod og forårsløg.

Tip

  • Køb et lille stykke peberrod, så det både kan bruges til at rive og lave lange, tynde skræller af. Resten kan holde sig tildækket i køleskabet i lang tid.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4693 kJ / 1122 kcal

Næringsindhold pr. 100g

738 kJ / 176 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 14,2 % 6,1 g
Kulhydrat: 26,4 % 11,4 g
Fedt: 59,4 % 11,9 g
https://www.arla.dk/opskrifter/sprangt-oksebryst-med-ablesalat/