Sprængt oksebryst med æblesalat
30 min

Sprængt oksebryst med æblesalat

Sprængt oksebryst med æblesalat er en opskrift på en lækker dansk klassiker - smørebrødssnitten. Den dejlige æblesalat med peberrod, honning og sennep er perfekt til oksekødet.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sprængt oksebryst med æblesalat

Sprængt oksebryst med æblesalat er en opskrift på en lækker dansk klassiker - smørebrødssnitten. Den dejlige æblesalat med peberrod, honning og sennep er perfekt til oksekødet.

Antal portioner

Æblesalat

  • 2 skiver fuldkornsrugbrød
  • ¼ liter icebergsalat
  • 8 skiver sprængt oksebryst

Pynt

  • strimler af frisk peberrod
  • forårsløg

Fremgangsmåde:

Æblesalat

Skær æblet i tern og forårsløget i tynde skiver – gem lidt forårsløg til pynt. Pisk cremefraichen let og luftig. Vend æble, forårsløg og de øvrige ingredienser sammen med cremefraichen. Smag til.

Ved serveringen

Skær rugbrødsskiverne i 8 kvarte og fordel salaten herpå. Fold skiverne af oksebryst så de passer til rugbrødsstykket. Læg et stykke oksebryst på hver, fordel æblesalaten herpå. Pynt med peberrod og forårsløg.

Tip

Køb et lille stykke peberrod, så det både kan bruges til at rive og lave lange, tynde skræller af. Resten kan holde sig tildækket i køleskabet i lang tid.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 4740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,5 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 62 %
Print

Vin match

Riesling Alsace, Frankrig

Til dette stykke smørrebrød findes ikke et meget bedre vinmatch end en god hvidvin på riesling-druen, gerne fra Alsace og gerne en grand cru Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til laks