Sprængt oksebryst med æblesalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

30 min

Sprængt oksebryst med æblesalat er en opskrift på en lækker dansk klassiker - smørebrødssnitten. Den dejlige æblesalat med peberrod, honning og sennep er perfekt til oksekødet.

Ingredienser

Antal portioner

Æblesalat

  • 2 skiver fuldkornsrugbrød
  • ¼ liter icebergsalat
  • 8 skiver sprængt oksebryst

Pynt

  • strimler af frisk peberrod
  • forårsløg

Sådan gør du

Sådan gør du

Æblesalat

Skær æblet i tern og forårsløget i tynde skiver – gem lidt forårsløg til pynt. Pisk cremefraichen let og luftig. Vend æble, forårsløg og de øvrige ingredienser sammen med cremefraichen. Smag til.

Ved serveringen

Skær rugbrødsskiverne i 8 kvarte og fordel salaten herpå. Fold skiverne af oksebryst så de passer til rugbrødsstykket. Læg et stykke oksebryst på hver, fordel æblesalaten herpå. Pynt med peberrod og forårsløg.

Tip

Køb et lille stykke peberrod, så det både kan bruges til at rive og lave lange, tynde skræller af. Resten kan holde sig tildækket i køleskabet i lang tid.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,5 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 62 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Alsace, Frankrig

Til dette stykke smørrebrød findes ikke et meget bedre vinmatch end en god hvidvin på riesling-druen, gerne fra Alsace og gerne en grand cru Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til laks