Sprængt oksebryst med æblesalat

Sprængt oksebryst med æblesalat

30 min
Sprængt oksebryst med æblesalat er en opskrift på en lækker dansk klassiker - smørebrødssnitten. Den dejlige æblesalat med peberrod, honning og sennep er perfekt til oksekødet.

Sådan gør du

Æblesalat
  • Skær æblet i tern. Pisk cremefraichen let og luftig. Vend æble, forårsløg og de øvrige ingredienser sammen med cremefraichen. Smag til.
Ved serveringen
  • Skær rugbrødsskiverne i 8 kvarte og fordel salaten herpå. Fold skiverne af oksebryst så de passer til rugbrødsstykket. Læg et stykke oksebryst på hver, fordel æblesalaten herpå. Pynt med peberrod og forårsløg.
Tip
  • Køb et lille stykke peberrod, så det både kan bruges til at rive og lave lange, tynde skræller af. Resten kan holde sig tildækket i køleskabet i lang tid.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4635 kJ / 1108 kcal

Næringsindhold pr. 100g

731 kJ / 175 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3,4 g
Protein: 14,6 % 6,3 g
Kulhydrat: 24,8 % 10,6 g
Fedt: 60,6 % 12 g

Ingredienser

Æblesalat
Æble, fx elstar (ca. 125 g)
1
1¼ dl
Forårsløg i tynde ringe
2 spsk
Dijonsennep
1 spsk
Honning
1 tsk
Fintrevet peberrod
2 spsk
Groft salt
¼ tsk
Friskkværnet peber
Fuldkornsrugbrød
2 skiver
Icebergsalat
¼ liter
Sprængt oksebryst
8 skiver
Pynt
Strimler af frisk peberrod
Fintsnittet top af forårsløg