Sprængt oksebryst med æblesalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(6 vurderinger)

30 min

Sprængt oksebryst med æblesalat er en opskrift på en lækker dansk klassiker - smørebrødssnitten. Den dejlige æblesalat med peberrod, honning og sennep er perfekt til oksekødet.

Ingredienser

Antal portioner

Æblesalat

  • 2 skiver fuldkornsrugbrød
  • ¼ liter icebergsalat
  • 8 skiver sprængt oksebryst

Pynt

  • strimler af frisk peberrod
  • forårsløg

Sådan gør du

Sådan gør du

Æblesalat

Skær æblet i tern og forårsløget i tynde skiver – gem lidt forårsløg til pynt. Pisk cremefraichen let og luftig. Vend æble, forårsløg og de øvrige ingredienser sammen med cremefraichen. Smag til.

Ved serveringen

Skær rugbrødsskiverne i 8 kvarte og fordel salaten herpå. Fold skiverne af oksebryst så de passer til rugbrødsstykket. Læg et stykke oksebryst på hver, fordel æblesalaten herpå. Pynt med peberrod og forårsløg.

Tip

Køb et lille stykke peberrod, så det både kan bruges til at rive og lave lange, tynde skræller af. Resten kan holde sig tildækket i køleskabet i lang tid.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,5 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 62 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Alsace, Frankrig

Til dette stykke smørrebrød findes ikke et meget bedre vinmatch end en god hvidvin på riesling-druen, gerne fra Alsace og gerne en grand cru Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til laks