Vi har ladet Det Grønne Museum og Frilandsmuseet udfordre os med opskrifter og ingredienser fra danmarkshistoriens tidligste tider!
I middelalderen blev svinekød – kaldet flæsk – anset for at være det fineste kød. Og det var almindeligt at servere flæsk sammen med roer eller ærter, groft brød og godt øl.
Sådan gør du
Fordel baconternene i en kold sauterpande og steg dem først i ca. 3 min. ved kraftig varme. Skru ned og steg i yderligere ca. 5 min. ved jævn varme. Tag bacon op på fedtsugende papir - gem 1 spsk fedt i panden.
Jordskokkesalat
Lad fedtet blive varmt i sauterpanden og steg 300 g af jordskokkerne i ca. 2 min. Tilsæt ærter, 150 g spinat, spidskommen og salt og steg i yderligere ca. 2 min. Smag til.
Krydret flødeskum
Pisk fløde, eddike, salt og peber til et let skum.
Fordel de sidste spinatblade på et fad. Vend de rå jordskoktern i den lune salat og anret den på spinaten. Drys med bacon og hampefrø og server straks sammen med ristet brød og krydret flødeskum.