Sprød jordskokkesalat med ærter og bacon

Over de næste søndage har vi ladet Det Grønne Museum og Frilandsmuseet udfordre os med opskrifter og ingredienser fra danmarkshistoriens tidligste tider! I middelalderen blev svinekød – kaldet flæsk – anset for at være det fineste kød. Og det var almindeligt at servere flæsk sammen med roer eller ærter, groft brød og godt øl
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sprød jordskokkesalat med ærter og bacon

Over de næste søndage har vi ladet Det Grønne Museum og Frilandsmuseet udfordre os med opskrifter og ingredienser fra danmarkshistoriens tidligste tider! I middelalderen blev svinekød – kaldet flæsk – anset for at være det fineste kød. Og det var almindeligt at servere flæsk sammen med roer eller ærter, groft brød og godt øl

Antal portioner
  • 150 g bacon i små tern

Jordskokkesalat

  • 450 g jordskokker i små tern
  • 200 g ærter
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • 200 g babyspinatblade
  • ½ tsk groft salt

Flødefraicheskum

Pynt

  • hampefrø

Tilbehør

  • 400 g ristet groft brød

Fremgangsmåde:

Fordel baconternene i en kold sauterpande og steg dem først i ca. 3 min. ved kraftig varme. Skru ned og steg i yderligere ca. 5 min. ved jævn varme. Tag bacon op på fedtsugende papir - gem 1 spsk fedt i panden.

Jordskokkesalat

Lad fedtet blive varmt i sauterpanden og steg 300 g af jordskokkerne i ca. 2 min. Tilsæt ærter, 150 g spinat, spidskommen og salt og steg i yderligere ca. 2 min. Smag til.

Flødefraicheskum

Pisk flødefraiche, salt og friskkværnet peber til et let skum.

Fordel de sidste spinatblade på et fad. Vend de rå jordskoktern i den lune salat og anret den på spinaten. Drys med bacon og hampefrø og server straks med ristet brød og flødefraicheskum til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 35 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Protein: 16 %
  • Fiber: 47 g
Print