Sprød jordskokkesalat med ærter og bacon
•
Vi har ladet Det Grønne Museum og Frilandsmuseet udfordre os med opskrifter og ingredienser fra danmarkshistoriens tidligste tider! I middelalderen blev svinekød – kaldet flæsk – anset for at være det fineste kød. Og det var almindeligt at servere flæsk sammen med roer eller ærter, groft brød og godt øl.
Ingredienser
150 g
Bacon i små tern
|
---|
Jordskokkesalat
450 g
Jordskokker i små tern
|
|
---|---|
200 g
Ærter
|
|
½ tsk
Stødt spidskommen
|
|
200 g
Babyspinatblade
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Krydret flødeskum
1½ dl
Piskefløde
|
|
---|---|
1 tsk
Ufarvet lagereddike
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Pynt
Hampefrø
|
---|
Tilbehør
400
Ristet groft brød
|
---|
Sådan gør du
Jordskokkesalat
Krydret flødeskum
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9687 kJ / 2315 kcal
Næringsindhold pr. 100g
633 kJ / 151 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,1 g |
Protein: | 15,4 % | 5,7 g |
Kulhydrat: | 49 % | 18,3 g |
Fedt: | 35,6 % | 6,1 g |