Sprød jordskokkesalat med ærter og bacon

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

Vi har ladet Det Grønne Museum og Frilandsmuseet udfordre os med opskrifter og ingredienser fra danmarkshistoriens tidligste tider! I middelalderen blev svinekød – kaldet flæsk – anset for at være det fineste kød. Og det var almindeligt at servere flæsk sammen med roer eller ærter, groft brød og godt øl

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 150 g bacon i små tern

Jordskokkesalat

  • 450 g jordskokker i små tern
  • 200 g ærter
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • 200 g babyspinatblade
  • ½ tsk groft salt

Flødefraicheskum

Pynt

  • hampefrø

Tilbehør

  • 400 g ristet groft brød

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Fordel baconternene i en kold sauterpande og steg dem først i ca. 3 min. ved kraftig varme. Skru ned og steg i yderligere ca. 5 min. ved jævn varme. Tag bacon op på fedtsugende papir - gem 1 spsk fedt i panden.

Jordskokkesalat

Lad fedtet blive varmt i sauterpanden og steg 300 g af jordskokkerne i ca. 2 min. Tilsæt ærter, 150 g spinat, spidskommen og salt og steg i yderligere ca. 2 min. Smag til.

Flødefraicheskum

Pisk flødefraiche, salt og friskkværnet peber til et let skum.

Fordel de sidste spinatblade på et fad. Vend de rå jordskoktern i den lune salat og anret den på spinaten. Drys med bacon og hampefrø og server straks med ristet brød og flødefraicheskum til.

Sådan bruger du flødefraiche

Flødefraichen fyldige smag og syrlige touch passer godt til både salte og søde retter. Se her hvordan du pisker flødefraiche til et let og lækkert skum (og få inspiration til hvordan du også kan bruge flødefraiche i varme retter).

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 47 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 35 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag