Sprød jordskokkesalat med ærter og bacon

Sprød jordskokkesalat med ærter og bacon

Vi har ladet Det Grønne Museum og Frilandsmuseet udfordre os med opskrifter og ingredienser fra danmarkshistoriens tidligste tider! I middelalderen blev svinekød – kaldet flæsk – anset for at være det fineste kød. Og det var almindeligt at servere flæsk sammen med roer eller ærter, groft brød og godt øl.

Sådan gør du

  • Fordel baconternene i en kold sauterpande og steg dem først i ca. 3 min. ved kraftig varme. Skru ned og steg i yderligere ca. 5 min. ved jævn varme. Tag bacon op på fedtsugende papir - gem 1 spsk fedt i panden.
Jordskokkesalat
  • Lad fedtet blive varmt i sauterpanden og steg 300 g af jordskokkerne i ca. 2 min. Tilsæt ærter, 150 g spinat, spidskommen og salt og steg i yderligere ca. 2 min. Smag til.
Krydret flødeskum
  • Pisk fløde, eddike, salt og peber til et let skum.
  • Fordel de sidste spinatblade på et fad. Vend de rå jordskoktern i den lune salat og anret den på spinaten. Drys med bacon og hampefrø og server straks sammen med ristet brød og krydret flødeskum.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13705 kJ / 3276 kcal

Næringsindhold pr. 100g

896 kJ / 214 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3,1 g
Protein: 11,2 % 5,9 g
Kulhydrat: 51,6 % 27,2 g
Fedt: 37,2 % 9 g

Ingredienser

Bacon i små tern
150 g
Jordskokkesalat
Jordskokker i små tern
450 g
Ærter
200 g
Stødt spidskommen
½ tsk
Babyspinatblade
200 g
Groft salt
½ tsk
Krydret flødeskum
Piskefløde
1½ dl
Ufarvet lagereddike
1 tsk
Groft salt
¼ tsk
Friskkværnet peber
Pynt
Hampefrø
Tilbehør
Ristet groft brød
400 g