Sprød jordskokkesalat med ærter og bacon

Sprød jordskokkesalat med ærter og bacon

Vi har ladet Det Grønne Museum og Frilandsmuseet udfordre os med opskrifter og ingredienser fra danmarkshistoriens tidligste tider! I middelalderen blev svinekød – kaldet flæsk – anset for at være det fineste kød. Og det var almindeligt at servere flæsk sammen med roer eller ærter, groft brød og godt øl.

Ingredienser

150 g Bacon i små tern

Jordskokkesalat

450 g Jordskokker i små tern
200 g Ærter
½ tsk Stødt spidskommen
200 g Babyspinatblade
½ tsk Groft salt

Krydret flødeskum

1½ dl Piskefløde
1 tsk Ufarvet lagereddike
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Pynt

Hampefrø

Tilbehør

400 Ristet groft brød

Sådan gør du

  • Fordel baconternene i en kold sauterpande og steg dem først i ca. 3 min. ved kraftig varme. Skru ned og steg i yderligere ca. 5 min. ved jævn varme. Tag bacon op på fedtsugende papir - gem 1 spsk fedt i panden.

Jordskokkesalat

  • Lad fedtet blive varmt i sauterpanden og steg 300 g af jordskokkerne i ca. 2 min. Tilsæt ærter, 150 g spinat, spidskommen og salt og steg i yderligere ca. 2 min. Smag til.

Krydret flødeskum

  • Pisk fløde, eddike, salt og peber til et let skum.
  • Fordel de sidste spinatblade på et fad. Vend de rå jordskoktern i den lune salat og anret den på spinaten. Drys med bacon og hampefrø og server straks sammen med ristet brød og krydret flødeskum.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9687 kJ / 2315 kcal

Næringsindhold pr. 100g

633 kJ / 151 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,1 g
Protein: 15,4 % 5,7 g
Kulhydrat: 49 % 18,3 g
Fedt: 35,6 % 6,1 g
https://www.arla.dk/opskrifter/sprod-jordskokkesalat-med-arter-og-bacon/