Sprøde brød med perlesukker

1 time 5 min
Fryseegnet
Sprøde brød med perlesukker

Herlige sprøde og luftige brødstænger af en butterdej med tykmælk. Server stængerne som en godbid til en kop dampende varm kaffe eller te.

Ingredienser

25 g Smør
4 dl Mælk
100 g Kvark, A38 eller yoghurt
25 g Gær
1 Æg
2 tsk Sukker
2 tsk Groft salt
200 g Sigtemel (ca. 4 dl)
550 g Hvedemel (ca. dl)
250 g Koldt smør

Pensling

Sammenpisket æg

Pynt

Perlesukker

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælk. Hæld blandingen i en skål og tilsæt kvark. Rør gæren ud heri. Kom de øvrige ingredienser i (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem (tilsæt evt. resten af melet).
  • Rul dejen ud til en firkant (ca. 20 x 60 cm) på et meldrysset bord. Skær smørret i tynde skiver, fx med en ostehøvl og læg det på 2/3 (ca. 20 x 40 cm) af dejen. Fold dejen sammen i tre lag således at den del, der er uden smør, foldes ind først. Drej dejen en kvart omgang. Rul atter dejen ud (ca. 20 x 60 cm). Gentag sammenlægning og udrulning endnu 3 gange (uden smør). Skær dejen i 20 (ca. 3 cm brede) strimler. Sno hver strimmel og læg dem på plader med bagepapir. Tryk enderne fast på bagepapiret og lad brødene hæve tildækket i ca. 40 min. Pensl med æg og drys med perlesukker. Bag brødene midt i ovnen – en plade ad gangen i ca. 12 min. ved 225° - traditionel ovn.

De sprøde brød kan fryses. Lun dem inden serveringen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

20631 kJ / 4931 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1274 kJ / 304 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 8,5 % 6,3 g
Kulhydrat: 47,5 % 35,6 g
Fedt: 44 % 15,1 g
https://www.arla.dk/opskrifter/sprode-brod-med-perlesukker/