Sprøde brød med perlesukker
60+ min

Sprøde brød med perlesukker

Herlige sprøde og luftige brødstænger af en butterdej med tykmælk. Server stængerne som en godbid til en kop dampende varm kaffe eller te.
Fryseegnet
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sprøde brød med perlesukker

Herlige sprøde og luftige brødstænger af en butterdej med tykmælk. Server stængerne som en godbid til en kop dampende varm kaffe eller te.

20 brød pr. portion

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 4 dl mælk
  • 1 dl Kløver® tykmælk
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk groft salt
  • 200 g sigtemel (ca. 4 dl)
  • 550 g hvedemel (ca. 9 dl)
  • 250 g koldt smør

Pensling

  • sammenpisket æg

Pynt

  • perlesukker

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt tykmælk. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen og tag den ud på et meldrysset bord. Ælt den godt igennem og tilsæt evt. resten af melet.

Rul dejen ud til en firkant (ca. 20 x 60 cm) på et meldrysset bord. Skær smørret i tynde skiver med fx en ostehøvl og læg det på 2/3 (ca. 20 x 40 cm) af dejen. Fold dejen sammen i tre lag således at den del, der er uden smør, foldes ind først. Drej dejen en kvart omgang. Rul atter dejen ud (ca. 20 x 60 cm). Gentag sammenlægning og udrulning endnu 3 gange (uden smør). Skær dejen i 20 (ca. 3 cm brede) strimler. Sno hver strimmel og læg dem på bageplader med bagepapir. Tryk enderne fast på bagepapiret og lad brødene hæve tildækket i ca. 40 min. Pensl med æg og drys med perlesukker. Bag brødene midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 12 min. ved 225°.

Tips

Lun dem inden serveringen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 21940 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,9 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 44 %
Print