
&w=1680&h=750&scale=both&ak=6826258c&hm=e5bad579)
Sprøde brød med perlesukker
60+ min
Herlige sprøde og luftige brødstænger af en butterdej med tykmælk. Server stængerne som en godbid til en kop dampende varm kaffe eller te.
Ingredienser
20 brød pr. portion
Antal portioner
- 25 g smør
- 4 dl mælk
-
100 g Karolines Køkken® Kvark 0,3%
- 25 g gær
- 1 æg
- 2 tsk sukker
- 2 tsk groft salt
- 200 g sigtemel (ca. 4 dl)
- 550 g hvedemel
- 250 g koldt smør
Pensling
- sammenpisket æg
Pynt
- perlesukker
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælk. Hæld blandingen i en skål og tilsæt kvark. Rør gæren ud heri. Kom de øvrige ingredienser i (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem (tilsæt evt. resten af melet).
Rul dejen ud til en firkant (ca. 20 x 60 cm) på et meldrysset bord. Skær smørret i tynde skiver, fx med en ostehøvl og læg det på 2/3 (ca. 20 x 40 cm) af dejen. Fold dejen sammen i tre lag således at den del, der er uden smør, foldes ind først. Drej dejen en kvart omgang. Rul atter dejen ud (ca. 20 x 60 cm). Gentag sammenlægning og udrulning endnu 3 gange (uden smør). Skær dejen i 20 (ca. 3 cm brede) strimler. Sno hver strimmel og læg dem på plader med bagepapir. Tryk enderne fast på bagepapiret og lad brødene hæve tildækket i ca. 40 min. Pensl med æg og drys med perlesukker. Bag brødene midt i ovnen – en plade ad gangen.
Bagetid
Ca. 12 min. ved 225° - traditionel ovn.
Frysetip
De sprøde brød kan fryses. Lun dem inden serveringen.
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 21370 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 30,9 g
- Protein: 9 %
- Kulhydrat: 48 %
- Fedt: 43 %
Frysetip
De sprøde brød kan fryses. Lun dem inden serveringen.