Sprøde brød med perlesukker

Sprøde brød med perlesukker

60+ min
Fryseegnet
Herlige sprøde og luftige brødstænger af en butterdej med tykmælk. Server stængerne som en godbid til en kop dampende varm kaffe eller te.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 12 min. ved 225° - traditionel ovn.

  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælk. Hæld blandingen i en skål og tilsæt kvark. Rør gæren ud heri. Kom de øvrige ingredienser i (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem (tilsæt evt. resten af melet).
  • Rul dejen ud til en firkant (ca. 20 x 60 cm) på et meldrysset bord. Skær smørret i tynde skiver, fx med en ostehøvl og læg det på 2/3 (ca. 20 x 40 cm) af dejen. Fold dejen sammen i tre lag således at den del, der er uden smør, foldes ind først. Drej dejen en kvart omgang. Rul atter dejen ud (ca. 20 x 60 cm). Gentag sammenlægning og udrulning endnu 3 gange (uden smør). Skær dejen i 20 (ca. 3 cm brede) strimler. Sno hver strimmel og læg dem på plader med bagepapir. Tryk enderne fast på bagepapiret og lad brødene hæve tildækket i ca. 40 min. Pensl med æg og drys med perlesukker. Bag brødene midt i ovnen – en plade ad gangen.

De sprøde brød kan fryses. Lun dem inden serveringen.

Energiindhold for hele retten:

20633 kJ / 4931 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1274 kJ / 304 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 8,5 % 6,3 g
Kulhydrat: 47,5 % 35,6 g
Fedt: 44 % 15,1 g
Mere inspiration

Skønne grovboller til morgenbordet.

Grovbirkes
1 time
Grovbirkes
(57)

Ingredienser

25 g Smør
4 dl Mælk
100 g Kvark
25 g Gær
1 Æg
2 tsk Sukker
2 tsk Groft salt
200 g Sigtemel (ca. 4 dl)
550 g Hvedemel (ca. dl)
250 g Koldt smør
Pensling
Sammenpisket æg
Pynt
Perlesukker