Sprøde ingefærsmåkager

1 time 5 min
Fryseegnet
Sprøde ingefærsmåkager

Nem småkagedej der røres sammen og sættes på bageplade med en ske - oplagt når der er børn med i køkkenet.

Ingredienser

2 Æg
10 g Gær
125 g Blødt smør
300 g Sukker (ca. 3½ dl)
300 g Hvedemel (ca. 5 dl)
1 tsk Natron
1 spsk Stødt ingefær
1 tsk Stødt nellike

Sådan gør du

  • Rør æggene sammen og opløs gæren heri.
  • Pisk smør og sukker sammen til det smuldrer.
  • Pisk æg og gær i lidt efter lidt til blandingen er let og luftig.
  • Bland mel, natron, ingefær og nellike sammen. Vend det i smørblandingen - drysset gennem en sigte.
  • Sæt med 2 teskeer ca. 100 toppe - ca. 1 tsk pr. top - på plader med bagepapir. Der skal være plads omkring toppene som flyder ud.
  • Bag småkagerne øverst i ovnen i ca. 8 min. ved 200° - traditionel ovn.

I stedet for natron kan du bruge 2 tsk bagepulver. Ingefærsmåkagerne kan gemmes i en kagedåse i ca. 1 uge. Du kan skifte stødt ingefær og nellike ud med henholdsvis kanel og kardemomme.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13983 kJ / 3342 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1641 kJ / 392 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 5 % 4,8 g
Kulhydrat: 63,8 % 61,6 g
Fedt: 31,2 % 13,9 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/sprode-ingefarsmakager/