Sprøde kager med jordbærflødeskum

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(37 vurderinger)

45 min

Disse dekorative jordbærkager er gode til eftermiddags- eller aftenkaffen og er nemme at lave.

Ingredienser

12 kager

Antal portioner

  • 100 g blødt smør
  • 25 g brun farin (ca. ½ dl)
  • 75 g sukker (ca. 1 dl)
  • 100 g havregryn

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk smør, farin og sukker godt med en håndmixer. Rør havregrynene i. Sæt dejen ud på bagepapir eller smurte bageplader i 36 små toppe (ca. 1½ tsk dej pr. kage), og tryk dem flade med en gaffel. Kagerne blive ca. 6 cm i diameter, så lav afstand imellem toppene. Bag dem midt i ovnen. Lad kagerne afkøle på en bagerist.

Bland marmelade og piskefløde sammen i en skål og pisk det til et let skum.

Ved serveringen

Læg kagerne sammen 3 og 3 med jordbærflødeskum. Pynt med flormelis og lidt jordbærskiver. Server resten af jordbærrene til.

Bagetid

Ca. 5 min. ved 200°.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9670 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,8 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 58 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Moscato Piemonte, Italien

Den let perlende søde vin moscato d'asti smager skønt, og moscato-druen passer samtidig rigtig godt til jordbær Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade