Sprøde kager med jordbærflødeskum

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(34 vurderinger)

45 min

Disse dekorative jordbærkager er gode til eftermiddags- eller aftenkaffen og er nemme at lave.

Ingredienser

12 kager

Antal portioner
  • 100 g blødt smør
  • 25 g brun farin (ca. ½ dl)
  • 75 g sukker (ca. 1 dl)
  • 100 g havregryn

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk smør, farin og sukker godt med en håndmixer. Rør havregrynene i. Sæt dejen ud på bagepapir eller smurte bageplader i 36 små toppe (ca. 1½ tsk dej pr. kage), og tryk dem flade med en gaffel. Kagerne blive ca. 6 cm i diameter, så lav afstand imellem toppene. Bag dem midt i ovnen. Lad kagerne afkøle på en bagerist.

Bland marmelade og piskefløde sammen i en skål og pisk det til et let skum.

Ved serveringen

Læg kagerne sammen 3 og 3 med jordbærflødeskum. Pynt med flormelis og lidt jordbærskiver. Server resten af jordbærrene til.

Bagetid

Ca. 5 min. ved 200°.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9670 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,8 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 58 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde:

Vin match

Moscato Piemonte, Italien

Den let perlende søde vin moscato d'asti smager skønt, og moscato-druen passer samtidig rigtig godt til jordbær Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade