Sprøde kager med jordbærflødeskum

Bedømmelse

(34 vurderinger)

45 min

Disse dekorative jordbærkager er gode til eftermiddags- eller aftenkaffen og er nemme at lave.

Ingredienser

12 kager

Antal portioner
  • 100 g blødt smør
  • 25 g brun farin (ca. ½ dl)
  • 75 g sukker (ca. 1 dl)
  • 100 g havregryn

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk smør, farin og sukker godt med en håndmixer. Rør havregrynene i. Sæt dejen ud på bagepapir eller smurte bageplader i 36 små toppe (ca. 1½ tsk dej pr. kage), og tryk dem flade med en gaffel. Kagerne blive ca. 6 cm i diameter, så lav afstand imellem toppene. Bag dem midt i ovnen. Lad kagerne afkøle på en bagerist.

Bland marmelade og piskefløde sammen i en skål og pisk det til et let skum.

Ved serveringen

Læg kagerne sammen 3 og 3 med jordbærflødeskum. Pynt med flormelis og lidt jordbærskiver. Server resten af jordbærrene til.

Bagetid

Ca. 5 min. ved 200°.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9670 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,8 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 58 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Kilde:

Vin match

Moscato Piemonte, Italien

Den let perlende søde vin moscato d'asti smager skønt, og moscato-druen passer samtidig rigtig godt til jordbær Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade