Sprøde kager med jordbærflødeskum

Sprøde kager med jordbærflødeskum

45 min
Disse dekorative jordbærkager er gode til eftermiddags- eller aftenkaffen og er nemme at lave.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 5 min. ved 200°.

  • Pisk smør, farin og sukker godt med en håndmixer. Rør havregrynene i. Sæt dejen ud på bagepapir eller smurte bageplader i 36 små toppe (ca. 1½ tsk dej pr. kage), og tryk dem flade med en gaffel. Kagerne blive ca. 6 cm i diameter, så lav afstand imellem toppene. Bag dem midt i ovnen. Lad kagerne afkøle på en bagerist.
  • Bland marmelade og piskefløde sammen i en skål og pisk det til et let skum.
Ved serveringen
  • Læg kagerne sammen 3 og 3 med jordbærflødeskum. Pynt med flormelis og lidt jordbærskiver. Server resten af jordbærrene til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10737 kJ / 2566 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1256 kJ / 300 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 2,4 % 1,8 g
Kulhydrat: 43,9 % 32,4 g
Fedt: 53,7 % 18,2 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Blødt smør
100 g
Brun farin (ca. ½ dl)
25 g
Sukker (ca. 1 dl)
75 g
Havregryn
100 g
Jordbærmarmelade
¾ dl
Piskefløde
1¾ dl
Flormelis
4 spsk
Jordbær
250 g