Sprøde kiks

30 min
Sprøde kiks

Sprøde hjemmebagte kiks smager bare godt. De sprøde letkrydrede kiks er lidt grove i konsistensen og har et dejligt bid og knæk. Du bestemmer selv, om det skal være store eller små kiks - skal de passe til en skive ost eller til en haps. De sprøde kiks passer perfekt til ost, pølse, pesto - og er oplagt til tapasbordet. Prøv denne opskrift på kiks næste gang du har lyst til lidt knasende godt ind imellem.

Ingredienser

Sprøde kiks

½ dl Finthakkede mandler
½ dl Solsikkekerner
½ dl Hørfrø
1 tsk Tørret basilikum
1 tsk Tørret timian
½ tsk Bagepulver
½ tsk Groft salt
125 g Hvedemel (ca. 2 dl)
50 g Smør
½ Sammenpisket æg

Sådan gør du

Sprøde kiks

  • Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet til det ligner revet ost.
  • Saml hurtigt dejen med æg og tilsæt evt. mere mel, hvis dejen virker for klæg.
  • Læg dejen mellem 2 stykker bagepapir. Rul med en kagerulle, dejen fladt ud til en firkant (ca. 25 x 30 cm).
  • Fjern det øverste bagepapir og skær med en kniv små firkanter (ca. 5 x 5 cm).
  • Træk papiret over på en plade og bag kiksene midt i ovnen til de er gyldne i ca. 20 min. ved 175° - traditionel ovn.
  • Tag kiksene ud og lad dem køle af på en rist uden bagepapir. Server fx de sprøde kiks til et tapasbord.

Du kan udskifte mandler med nødder - og også eksperimentere med andre frø og krydderurter. Har du lyst til mere smag i kiksene, kan du tilsætte paprika, cayennepeber eller chili.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5462 kJ / 1305 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1845 kJ / 441 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 8 g
Protein: 9,9 % 10,8 g
Kulhydrat: 29,1 % 31,6 g
Fedt: 61 % 30,4 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/sprode-kiks/