Sprøde kiks
30 min
•
&format=webp)
Sprøde hjemmebagte kiks smager bare godt. De sprøde letkrydrede kiks er lidt grove i konsistensen og har et dejligt bid og knæk. Du bestemmer selv, om det skal være store eller små kiks - skal de passe til en skive ost eller til en haps. De sprøde kiks passer perfekt til ost, pølse, pesto - og er oplagt til tapasbordet. Prøv denne opskrift på kiks næste gang du har lyst til lidt knasende godt ind imellem.
Ingredienser
Sprøde kiks
½ dl
Finthakkede mandler
|
|
---|---|
½ dl
Solsikkekerner
|
|
½ dl
Hørfrø
|
|
1 tsk
Tørret basilikum
|
|
1 tsk
Tørret timian
|
|
½ tsk
Bagepulver
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
125 g
Hvedemel (ca. 2 dl)
|
50 g
Smør
|
|
---|---|
½
Sammenpisket æg
|
Sådan gør du
Sprøde kiks
Du kan udskifte mandler med nødder - og også eksperimentere med andre frø og krydderurter. Har du lyst til mere smag i kiksene, kan du tilsætte paprika, cayennepeber eller chili.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5462 kJ / 1305 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1845 kJ / 441 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 8 g |
Protein: | 9,9 % | 10,8 g |
Kulhydrat: | 29,1 % | 31,6 g |
Fedt: | 61 % | 30,4 g |
