Vaniljekranse
Vaniljekranse er en af julens klassiske småkager. Prøv denne opskrift på klassiske og sprøde vaniljekranse og sørg for at få fyldt kagedåsen helt op inden julen banker på døren. Vaniljekranse er skønne for både gane og øjne - og faconen indbyder til at hænge vaniljekransene op i et rødt silkebånd. Vaniljekranse pynter både på grene, juletræ og småkagefad.
Ingredienser
|
1
Vaniljestang i mindre stykker
|
|
|---|---|
|
100 g
Smuttede mandler
|
|
|
375 g
Hvedemel (ca. 6¼ dl)
|
|
|
125 g
Kartoffelmel (ca. 1¾ dl)
|
|
|
375 g
Blødt smør
|
|
|
250 g
Sukker (ca. 3 dl)
|
|
|
2
Æg
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Har du en kødhakker, kan du lave dine vaniljekranse på den. Det er dog nemmest, hvis dejen har været på køl i mindst 30 min. Kør dejen gennem kødmaskinens kageplade, lille stjerne. Skær stængerne i ca. 10 cm lange stykker, og form dem til kranse. Det giver det dobbelte antal kager - ca. 100 stk.
Både den rå dej og de færdigbagte vaniljekranse kan fryses. Tø dejen op i køleskab. Del evt. dejen i mindre portioner, når den fryses, så tør den hurtigere.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1931 kJ / 461 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,4 g |
| Protein: | 5 g |
| Fedt: | 28,2 g |
| Kulhydrat: | 47,2 g |