Vaniljekranse

10 timer
Arbejdstid: 1 time
Fryseegnet
Vaniljekranse

Vaniljekranse er en af julens klassiske småkager. Prøv denne opskrift på klassiske og sprøde vaniljekranse og sørg for at få fyldt kagedåsen helt op inden julen banker på døren. Vaniljekranse er skønne for både gane og øjne - og faconen indbyder til at hænge vaniljekransene op i et rødt silkebånd. Vaniljekranse pynter både på grene, juletræ og småkagefad.

NYHED! Bestil ingredienserne hos Nemlig

Som noget nyt tester vi muligheden for at sende ingredienserne fra vores opskrifter til Nemlig. Klik på knappen nedenfor for at fortsætte.

Åben indkøbslisten

Ingredienser

1 Vaniljestang i mindre stykker
100 g Smuttede mandler
375 g Hvedemel (ca. 6¼ dl)
125 g Kartoffelmel (ca. 1¾ dl)
375 g Blødt smør
250 g Sukker (ca. 3 dl)
2 Æg

Sådan gør du

  • Hak den hele vaniljestang i en foodprocessor eller minihakker. Tilsæt mandlerne og hak det hele til fint vanilje-mandelmel.
  • Bland hvedemel og kartoffelmel i en skål. Tilsæt smør, sukker og mandelmelet og pisk til dejen lige hænger sammen.
  • Tilsæt æggene og pisk kortvarigt til en sammenhængdende dej.
  • Kom - i flere omgange - dejen i en sprøjtepose med stjernetylle (af stof eller 2 stk hvis de er af plastik). Sprøjt vanilijekranse (ca. 5 cm i diameter) ud på plader med bagepapir. Er dejen i starten lidt til den faste side, så sprøjt ca. 10 cm stænger ud og saml dem til kranse.
  • Bag dem øverst i ovnen 12-14 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tips til opskriften

Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.

Har du en kødhakker, kan du lave dine vaniljekranse på den. Det er dog nemmest, hvis dejen har været på køl i mindst 30 min. Kør dejen gennem kødmaskinens kageplade, lille stjerne. Skær stængerne i ca. 10 cm lange stykker, og form dem til kranse. Det giver det dobbelte antal kager - ca. 100 stk.

Både den rå dej og de færdigbagte vaniljekranse kan fryses. Tø dejen op i køleskab. Del evt. dejen i mindre portioner, når den fryses, så tør den hurtigere.

Næringsindhold, pr 100 g

Energiindhold:

1931 kJ / 461 kcal

Energifordeling

Energi pr 100 g
Fiber: 2,4 g
Protein: 5 g
Fedt: 28,2 g
Kulhydrat: 47,2 g
Nyhed!

Mad med mere grønt

Få inspiration til en grønnere og mere farverig hverdag.

Vi har udviklet en ny kogebog MAD MED MERE GRØNT som giver dig masser af inspiration til grønne farverige retter, der gør det nemt at spise både varieret og smagfuldt hver dag.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/vaniljekranse/