Sprøde, søde pandekagestrimler
1 time
•
Et dejligt sødt indslag til en brunch. Strimlerne er inspireret af den østrigske og sydtyske dessert, Kaiserschmarrn. De sprøde strimler kan gøres klar og lunes, når gæsterne er parate til lidt sødt. Du kan også servere strimlerne som dessert, så er der til ca. 4 personer.
Ingredienser
3½ dl
Kærnemælk
|
|
---|---|
150 g
Hvedemel (ca. 2½ dl)
|
|
2 tsk
Bagepulver
|
|
2
Æggeblommer
|
|
1 spsk
Rørsukker
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
2
Æggehvider
|
25 g
Smør - til stegning
|
---|
25 g
Smør
|
|
---|---|
1 spsk
Rørsukker
|
Tilbehør
Sukker
|
|
---|---|
Friskpresset citronsaft
|
|
Sirup, fx ahorn-, blåbær- eller tranebærsirup
|
Sådan gør du
Gratinering:
Ca. 10 min. ved 250°.
Tip
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5196 kJ / 1242 kcal
Næringsindhold pr. 100g
772 kJ / 185 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,8 g |
Protein: | 11,8 % | 5,3 g |
Kulhydrat: | 49,7 % | 22,6 g |
Fedt: | 38,5 % | 8 g |