Sprøde, søde pandekagestrimler
1 timer

Sprøde, søde pandekagestrimler

Et dejligt sødt indslag til en brunch. Strimlerne er inspireret af den østrigske og sydtyske dessert, Kaiserschmarrn. De sprøde strimler kan gøres klar og lunes, når gæsterne er parate til lidt sødt. Du kan også servere strimlerne som dessert, så er der til ca. 4 personer.
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sprøde, søde pandekagestrimler

Et dejligt sødt indslag til en brunch. Strimlerne er inspireret af den østrigske og sydtyske dessert, Kaiserschmarrn. De sprøde strimler kan gøres klar og lunes, når gæsterne er parate til lidt sødt. Du kan også servere strimlerne som dessert, så er der til ca. 4 personer.

Opskriften gælder for 10 personer

  • 3½ dl kærnemælk
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 æggeblommer
  • 1 spsk rørsukker
  • ¼ tsk groft salt
  • 2 æggehvider
  • 25 g smør - til stegning
  • 25 g smør
  • 1 spsk rørsukker

Tilbehør

  • sukker
  • friskpresset citronsaft
  • sirup, fx ahorn-, blåbær- eller tranebærsirup

Fremgangsmåde:

Kom kærnemælken i en skål. Bland mel og bagepulver og pisk det i kærnemælken på én gang. Rør æggeblommer, sukker og salt i. Pisk hviderne stive og vend dem i dejen.

Del smørret til stegning i 4 portioner og lad en portion blive gylden i en pande (ca. 21 cm i diameter). Fordel ca. 2 dl dej i panden – til én stor, tyk pandekage. Bag pandekagen ved jævn til kraftig varme i 2-3 min., til den er gylden på den ene side. Vend pandekagen og bag den i ca. 1 min. på den anden side. Tag pandekagen op, læg den på et spækbræt og skær i ca. 2 cm brede strimler. Krøl strimlerne lidt sammen og læg dem i små bunker på en plade med bagepapir – der skal være plads til ca. 20 bunker. Lav 3 pandekager mere på samme måde.

Fordel små klatter smør på pandekagestrimlerne, drys med sukker og gratiner øverst i ovnen.

Tip

Pandekagestrimlerne kan gøres klar på bagepladen i god tid. Gratiner dem lige inden du serverer. Er pandekagestrimlerne meget kolde, skal de gratinere i lidt længere tid.

Gratinering

Ca. 10 min. ved 250°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 5230 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,6 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 37 %
Print