Amerikanske havregrynspandekager

1 time
Arbejdstid: 1 time
Fryseegnet
Amerikanske havregrynspandekager

Her har du en opskrift på amerikanske havregrynspandekager. De er virkelig en ekstra forkælelse til morgenmaden - eller måske til et mellemmåltid senere på dagen. Pandekagerne er nemme at lave, de smager himmelsk og er et godt bud til at dække lækkersulten i utide.

Ingredienser

Amerikanske havregrynspandekager

2 Æg
2 dl Mælk eller kærnemælk
60 g Havregryn (ca. 1 dl)
80 g Hvedemel (ca. 1¼ dl)
½ tsk Fint salt
1 tsk Bagepulver
1 tsk Sukker
10 g Smør til stegning

Tilbehør

½ Frisk ananas
½ dl Ahornsirup

Sådan gør du

Amerikansk havregrynspandekager

  • Del æggene og pisk æggeblommerne sammen med mælk.
  • Vend havregryn sammen med hvedemel, salt, bagepulver og sukker.
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem i mælkeblandingen skiftevis med melblandingen.
  • Bag ca. 12 små pandekager af ca. ½ dl. dej pr. portion i en slip-letpande i en anelse smør.
  • Bag dem ved jævn til svag varme ca. 6 min. i alt - vend af og til. Hold pandekagerne varme indtil servering.

Servering af pandekager

  • Skær ananassen ud i smalle trekanter og fjern evt. midterstrengen.
  • Server de lune pandekager med ananas og ahornsirup til brunch eller mellemmåltid.

Server din yndlingfrugt og evt lidt skyr eller yoghurt som ekstra tilbehør til pandekagerne.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4937 kJ / 1180 kcal

Næringsindhold pr. 100g

591 kJ / 141 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 11,6 % 4 g
Kulhydrat: 69,6 % 24,2 g
Fedt: 18,8 % 3 g
https://www.arla.dk/opskrifter/amerikanske-havregrynspandekager/