Amerikanske havregrynspandekager

Amerikanske havregrynspandekager

1 time
Fryseegnet
Her har du en opskrift på amerikanske havregrynspandekager. De er virkelig en ekstra forkælelse til morgenmaden - eller måske til et mellemmåltid senere på dagen. Pandekagerne er nemme at lave, de smager himmelsk og er et godt bud til at dække lækkersulten i utide.

Sådan gør du

Amerikansk havregrynspandekager
  • Del æggene og pisk æggeblommerne sammen med mælk.
  • Vend havregryn sammen med hvedemel, salt, bagepulver og sukker.
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem i mælkeblandingen skiftevis med melblandingen.
  • Bag ca. 12 små pandekager af ca. ½ dl. dej pr. portion i en slip-letpande i en anelse smør.
  • Bag dem ved jævn til svag varme ca. 6 min. i alt - vend af og til. Hold pandekagerne varme indtil servering.
Servering af pandekager
  • Skær ananassen ud i smalle trekanter og fjern evt. midterstrengen.
  • Server de lune pandekager med ananas og ahornsirup til brunch eller mellemmåltid.

Server din yndlingfrugt og evt lidt skyr eller yoghurt som ekstra tilbehør til pandekagerne.

Energiindhold for hele retten:

5612 kJ / 1341 kcal

Næringsindhold pr. 100g

484 kJ / 116 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 10,7 % 3,1 g
Kulhydrat: 72,6 % 20,6 g
Fedt: 16,7 % 2,2 g
Mere inspiration

Lækre klassiske pandekager - altid en succes.

Pandekager
30 min
Pandekager
(5060)

Ingredienser

Amerikanske havregrynspandekager
2 Æg
2 dl Mælk eller kærnemælk
60 g Havregryn (ca. 1 dl)
80 g Hvedemel (ca. 1¼ dl)
½ tsk Fint salt
1 tsk Bagepulver
1 tsk Sukker
10 g Smør til stegning
Tilbehør
½ Frisk ananas
½ dl Ahornsirup