Squashbrød

2 timer 20 min
Arbejdstid: 20 min
Fryseegnet
Squashbrød

Bag et stort dejligt squashbrød med ymer, persille - og selvfølgelig masser af squash. Brødet kan også bages med revne gulerødder i stedet for squash. Squashbrødet smager dejligt med smør og ost eller pålæg. Det er også godt som madbrød, fx sammen med en god grøntsagssuppe.

Ingredienser

50 g Smør
4 dl Mælk
1 dl Ymer
50 g Gær
2 tsk Groft salt
2 tsk Sukker
200 g Groftrevet grøn squash
1 dl Hakket persille
800 g Hvedemel

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt ymer. Rør gæren ud heri.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen.
  • Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
  • Form dejen til et rundt brød og stil det til efterhævning på en plade med bagepapir eller i en meldrysset hævekurv i ca. ½ time.
  • Bag brødet nederst i ovnen i ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn.

Af dejen kan du forme 40 miniflutes, ca. 11 cm lange. Bag flutene ca. 15 min. ved 225° midt i ovnen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

14490 kJ / 3463 kcal

Næringsindhold pr. 100g

882 kJ / 211 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 11,4 % 5,9 g
Kulhydrat: 72,9 % 37,8 g
Fedt: 15,7 % 3,7 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/squashbrod/