Stegt kalvelever med kaperssauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

45 min

Stegt kalvelever når det er bedst

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g kalvelever
  • 25 g smør
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Kaperssauce

Ærter

  • 450 g frosne fine ærter
  • 10 g smør
  • 3 rødløg i tynde både
  • ½ tsk groft salt

Tilbehør

  • 1 kg kartofler - skrællede og kogte

Sådan gør du

Sådan gør du

Fjern eventuelle hinder og skær leveren i ca. 1 cm. tykke skiver. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg leverskiverne ved jævn varme, ca. 3 min. på hver side (i alt ca. 6 min.). Drys med salt og peber og lad leveren hvile tildækket i et varmt fad i ca. 10 min.

Kaperssauce

Fortsæt med at riste persillekvistene i panden et kort øjeblik. Kog panden af med vand. Tilsæt de øvrige ingredienser og bring saucen i kog. Lad den koge ved kraftig varme og under omrøring i ca. 1 min. Jævn evt. saucen og smag den til.

Ærter

Hæld ærterne i en sigte og brus dem over med koldt vand. Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 3 min. Tilsæt ærter og salt. Varm ærterne godt igennem og smag dem til.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10710 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39,6 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 28 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: