Stegt kalvelever med kaperssauce

Bedømmelse

(1 vurderinger)

45 min

Stegt kalvelever når det er bedst

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g kalvelever
  • 25 g smør
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Kaperssauce

Ærter

  • 450 g frosne fine ærter
  • 10 g smør
  • 3 rødløg i tynde både
  • ½ tsk groft salt

Tilbehør

  • 1 kg kartofler - skrællede og kogte

Sådan gør du

Sådan gør du

Fjern eventuelle hinder og skær leveren i ca. 1 cm. tykke skiver. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg leverskiverne ved jævn varme, ca. 3 min. på hver side (i alt ca. 6 min.). Drys med salt og peber og lad leveren hvile tildækket i et varmt fad i ca. 10 min.

Kaperssauce

Fortsæt med at riste persillekvistene i panden et kort øjeblik. Kog panden af med vand. Tilsæt de øvrige ingredienser og bring saucen i kog. Lad den koge ved kraftig varme og under omrøring i ca. 1 min. Jævn evt. saucen og smag den til.

Ærter

Hæld ærterne i en sigte og brus dem over med koldt vand. Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 3 min. Tilsæt ærter og salt. Varm ærterne godt igennem og smag dem til.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10710 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39,6 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 28 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Kilde: