Stegt lever med kaperssauce

Stegt lever med kaperssauce

45 min
Stegt kalvelever når det er bedst. Helt enkelt - stegt i skiver og serveret med kogte kartofler og kaperssauce.

Sådan gør du

  • Fjern eventuelle hinder og skær leveren i ca. 1 cm. tykke skiver. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg leverskiverne ved jævn varme, ca. 3 min. på hver side (i alt ca. 6 min.). Drys med salt og peber og lad leveren hvile tildækket i et varmt fad i ca. 10 min.
Kaperssauce
  • Fortsæt med at riste persillekvistene i panden et kort øjeblik. Kog panden af med vand. Tilsæt de øvrige ingredienser og bring saucen i kog. Lad den koge ved kraftig varme og under omrøring i ca. 1 min. Jævn evt. saucen og smag den til.
Ærter
  • Hæld ærterne i en sigte og brus dem over med koldt vand. Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 3 min. Tilsæt ærter og salt. Varm ærterne godt igennem og smag dem til.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9507 kJ / 2272 kcal

Næringsindhold pr. 100g

358 kJ / 86 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 27,2 % 5,7 g
Kulhydrat: 46,1 % 9,7 g
Fedt: 26,7 % 2,6 g

Ingredienser

Kalvelever
500 g
Smør
25 g
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Kaperssauce
Små kviste af kruspersille
2 dl
Vand
1 dl
Hakkede kapers
4 spsk
Reven citronskal (usprøjtet)
2 tsk
Friskpresset citronsaft
1 tsk
¼ liter
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Evt. lys saucejævner
Ærter
Frosne fine ærter
450 g
Smør
10 g
Rødløg i tynde både (ca. 225 g)
3
Groft salt
½ tsk
Tilbehør
Kartofler - skrællede og kogte
1 kg