Stegt lever med kaperssauce
45 min
•
Stegt kalvelever når det er bedst. Helt enkelt - stegt i skiver og serveret med kogte kartofler og kaperssauce.
Ingredienser
500 g
Kalvelever
|
|
---|---|
25 g
Smør
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Kaperssauce
2 dl
Små kviste af persille
|
|
---|---|
1 dl
Vand
|
|
4 spsk
Hakkede kapers
|
|
2 tsk
Reven citronskal (usprøjtet)
|
|
1 tsk
Friskpresset citronsaft
|
|
¼ liter
Madlavningsfløde
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
Evt. saucejævner
|
Ærter
450 g
Frosne fine ærter
|
|
---|---|
10 g
Smør
|
|
3
Rødløg i tynde både (ca. 225 g)
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Tilbehør
1 kg
Kartofler - skrællede og kogte
|
---|
Sådan gør du
Kaperssauce
Ærter
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9480 kJ / 2266 kcal
Næringsindhold pr. 100g
355 kJ / 85 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2 g |
Protein: | 27,3 % | 5,7 g |
Kulhydrat: | 46 % | 9,6 g |
Fedt: | 26,7 % | 2,6 g |