Stegt kalvelever med kaperssauce
45 min

Stegt kalvelever med kaperssauce

Stegt kalvelever når det er bedst
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Stegt kalvelever med kaperssauce

Stegt kalvelever når det er bedst

Antal portioner
  • 500 g kalvelever
  • 25 g smør
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Kaperssauce

Ærter

  • 450 g frosne fine ærter
  • 10 g smør
  • 3 rødløg i tynde både
  • ½ tsk groft salt

Tilbehør

  • 1 kg kartofler - skrællede og kogte

Fremgangsmåde:

Fjern eventuelle hinder og skær leveren i ca. 1 cm. tykke skiver. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg leverskiverne ved jævn varme, ca. 3 min. på hver side (i alt ca. 6 min.). Drys med salt og peber og lad leveren hvile tildækket i et varmt fad i ca. 10 min.

Kaperssauce

Fortsæt med at riste persillekvistene i panden et kort øjeblik. Kog panden af med vand. Tilsæt de øvrige ingredienser og bring saucen i kog. Lad den koge ved kraftig varme og under omrøring i ca. 1 min. Jævn evt. saucen og smag den til.

Ærter

Hæld ærterne i en sigte og brus dem over med koldt vand. Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 3 min. Tilsæt ærter og salt. Varm ærterne godt igennem og smag dem til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10710 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39,6 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 28 %
Print