Stegt kylling med brun sauce og grov mormorsalat
45 min
&format=webp)
Den nemme version af kyllingesteg, men hvor vi kun bruger overlår. Lårene giver masser af smag til den brune sauce.....eller brun sovs, som det hedder når der er nok af den.

Ingredienser
4 personer
4 Kyllingeoverlår med rygben | |
---|---|
15 g Smør | |
2 dl Vand | |
¾ tsk Groft salt | |
Friskkværnet peber |
Brun sauce
1½ dl Madlavningsfløde | |
---|---|
½ tsk Groft salt | |
1½ spsk Saucejævner | |
Evt. kulør |
Grov mormorsalat
1 dl Madlavningsfløde | |
---|---|
2 spsk Friskpresset citronsaft | |
1 spsk Sukker | |
¾ tsk Groft salt | |
Friskkværnet peber | |
400 g Fintsnittet hvidkål | |
200 g Optøede frosne ærter | |
75 g Tørrede tranebær |
Tilbehør
1 kg Små kartofler - koges |
---|
Sådan gør du
Brun sauce
Grov mormorsalat
Bedømmelse
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9492 kJ / 2269 kcal
Næringsindhold pr. 100g
351 kJ / 84 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 24,3 % | 5 g |
Kulhydrat: | 44,7 % | 9,2 g |
Fedt: | 31 % | 2,9 g |
Relateret video
Sådan snitter du kål
Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.