Stegt kyllingelever i pande
30 min
•
&format=webp)
Sprød kyllingelever er en dejlig ret, når kyllingeleveren bliver stegt, lige som den skal. Her er den stegte kyllingelever i pande serveret med en mild og cremet tomatsauce. Det er ikke alle, der er vilde med lever, men det kan være de kan lide kyllingelever. Kyllingeleverne kan nemlig nemt steges sprøde, fordi de er så små og har meget stegeskorpe. Så prøv kyllingelever i pande, hvis I vil prøve noget der er lidt anderledes.
Ingredienser
Stegte kyllingelevere
400 g
Kyllingelever
|
|
---|---|
4 spsk
Hvedemel
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
40 g
Smør
|
|
1 dåse
Hakkede tomater (ca. 400 g)
|
|
1½ dl
Madlavningsfløde
|
|
1
Stort hakket fed hvidløg
|
|
2 spsk
Hakket frisk timian eller 2 tsk tørret
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Tilbehør
1 kg
Kogte kartofler
|
|
---|---|
salat af 150 g
Fintsnittet spidskål drysset med lidt salt og peber,
|
|
1
Finthakket rødløg (ca. 75 g)
|
|
1
Rødt æble i tynde både (ca. 125 g)
|
|
1 dl
Strimlet bredbladet persille
|
Sådan gør du
Stegte kyllingelevere
Du kan evt. jævne saucen med lidt saucejævner. Er du glad for krydret mad, kan du tilsætte chili til enten mel eller sauce.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8406 kJ / 2009 kcal
Næringsindhold pr. 100g
349 kJ / 83 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 22,5 % | 4,6 g |
Kulhydrat: | 49,7 % | 10,2 g |
Fedt: | 27,8 % | 2,6 g |
