Stegt okselårtunge og spidskål med dildfrø

1 time 5 min
Stegt okselårtunge og spidskål med dildfrø

Flot og velsmagende hovedret. God til gæster.

Ingredienser

Lantidsstegt okselårtunge

1 Afpudset okselårtunge (ca. 1 kg)
25 g Smør
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Spidskål med dildfrø og Danablu

3 Små spidskål (ca. 1⅕ kg)
25 g Smør
1 dl Grøntsagsbouillon
1 tsk Dildfrø
1 tsk Groft salt
100 g Blåskimmelost

Pynt

Dildkviste

Tilbehør

1½ kg Pillede, kogte aspargeskartofler

Sådan gør du

Stegetid:

Ca. 1 time og 25 min. ved 100°.

  • Tør kødet og fjern eventuelle sener og hinder. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun lårtungen på alle sider (ca. 3 min. i alt). Læg kødet i en bradepande og drys med salt og peber. Steg lårtungen midt i ovnen. Tag stegen ud og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 60°. Ønsker man kødet svagt rosa, skal temperaturen være 65°. Gem stegeskyen og lad lårtungen hvile tildækket.

Spidskål med dildfrø og Danablu

  • Fjern de yderste grove blade fra spidskålene. Del kålene i halve og fjern stokkene. Bring smør, bouillon og dildfrø i kog i en sauterpande. Læg kålen tæt i bouillonen og drys med salt. Damp kålen ved jævn varme og under låg i ca. 7 min. Tag kålstykkerne op med en hulske og læg dem i et varmt dybt fad. Kom stegesky, sky fra kødet og halvdelen af skimmelosten i bouillonen. Varm den igennem og lad skimmelosten smelte under omrøring. Smag til.

Ved serveringen

  • Skær kødet i tynde skiver og anret dem på et fad. Fordel resten af skimmelosten over kålen og server bouillonen i en skål ved siden af.

Tips

  • I stedet for okselårtunge kan man stege en roastbeef. Efter bruning skal den stege ved 100° i ca. 2 timer, til centrumstemperaturen er ca. 58° - og kødet rosa.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13186 kJ / 3152 kcal

Næringsindhold pr. 100g

309 kJ / 74 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 20,3 % 3,7 g
Kulhydrat: 47,9 % 8,7 g
Fedt: 31,8 % 2,7 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/stegt-okselartunge-og-spidskal-med-dildfro-/