Stegt sandart med æble-sellerisalat

Stegt sandart med æble-sellerisalat

30 min
Sandarten er en fast og dejlig fisk....så kan du få fat i den, er den absolut værd at prøve. I maj måned er sandarten fredet.

Sådan gør du

Æble-sellerisalat
  • Vend fraiche, ravigottesauce, persillestilke, karry og salt sammen. Smag dressingen til. Vend selleristave, æblebåde, rødløg og syltet agurk i dressingen og anret salaten i et fad. Pynt med persilleblade.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Tør fisken og del den i 8 lige store stykker. Steg sandartstykkerne, først 2-3 min. på kødsiden og derefter 2-3 min. på skindsiden- afhængig af tykkelsen. Drys med salt og persille og server straks sammen med æble-sellerisalat og nykogte kartofler.

I stedet for sandart kan du bruge rødfisk eller kuller med skind. Eller du kan bruge filet af torsk og rødspætte uden skind.

Energiindhold for hele retten:

7791 kJ / 1862 kcal

Næringsindhold pr. 100g

305 kJ / 73 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 28,5 % 5,1 g
Kulhydrat: 52,8 % 9,5 g
Fedt: 18,7 % 1,5 g

Ingredienser

Æble-sellerisalat
2 dl Fraiche
2 spsk Ravigottesauce
2 spsk Finthakkede stilke fra bredbladet persille
½ tsk Karry
½ tsk Groft salt
300 g Knoldselleri i tynde stave
3 Røde æbler i tynde både, fx discovery (ca. 250 g)
1 Rødløg i halve, tynde ringe (ca. 75 g)
125 g Syltede agurker i aflange tynde skiver
2 dl Blade af bredbladet persille
25 g Smør
500 g Renset sandartfileter med skind
½ tsk Groft salt
½ dl Hakket bredbladet persille
Tilbehør
1 kg Kogte kartofler