Stegt sandart med æble-sellerisalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

30 min

Sandarten er en fast og dejlig fisk....så kan du få fat i den, er den absolut værd at prøve. I maj måned er sandarten fredet.

Ingredienser

Antal portioner

Æble-sellerisalat

  • 2 dl Karolines Køkken® økologisk Fraiche 9% Økologisk fraiche 9%
  • 2 spsk ravigottesauce
  • 2 spsk finthakkede stilke fra bredbladet persille
  • ½ tsk madraskarry
  • ½ tsk groft salt
  • 300 g knoldselleri i tynde stave
  • 3 røde æbler i tynde både, fx discovery (ca. 250 g)
  • 1 rødløg i halve, tynde ringe (ca. 75 g)
  • 125 g syltede agurker i aflange tynde skiver
  • 2 dl blade af bredbladet persille
  • 25 g smør
  • 500 g renset sandartfileter med skind
  • ½ tsk groft salt
  • ½ dl hakket bredbladet persille

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Æble-sellerisalat

Vend fraiche, ravigottesauce, persillestilke, karry og salt sammen. Smag dressingen til. Vend selleristave, æblebåde, rødløg og syltet agurk i dressingen og anret salaten i et fad. Pynt med persilleblade.

Lad smørret blive gyldent i en pande. Tør fisken og del den i 8 lige store stykker. Steg sandartstykkerne, først 2-3 min. på kødsiden og derefter 2-3 min. på skindsiden- afhængig af tykkelsen. Drys med salt og persille og server straks sammen med æble-sellerisalat og nykogte kartofler.

Tip

I stedet for sandart kan du bruge rødfisk eller kuller med skind. Eller du kan bruge filet af torsk og rødspætte uden skind.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8860 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,2 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 20 %

Print

Kilde: