Svinemørbrad i ovn
Svinemørbrad er et dejligt saftigt og mørt stykke kød, der kan tilberedes på mange forskellige måder. Her får du opskriften på svinemørbrad i ovn, der er dejlig nem at tilberede - perfekt når du skal have gæster. I denne opskrift har vi gjort lidt ekstra ud af retten, der tilberedes med fyld af bacon, nødder og timian. Serveret med flødekartofler og grøn salat, er svinemørbrad i ovn en delikat ret til dig og dine gæster.
Ingredienser
Flødekartofler
|
1 kg
Melede kartofler
|
|
|---|---|
|
½ tsk
Revet muskatnød
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
|
3 dl
Piskefløde
|
Svinemørbrad
|
25 g
Smør
|
|
|---|---|
|
1
Afpudset svinemørbrad (ca. 475 g)
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
125 g
Bacon i skiver
|
|
|
2
Grofthakkede løg (ca. 150 g)
|
|
|
50 g
Hakkede hasselnøddekerner
|
|
|
1
Lille finthakket fed hvidløg
|
|
|
2 spsk
Frisk timian
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Tilbehør
|
200 g
Romainesalat revet i grove stykker og drysset med salt og peber
|
|---|
Sådan gør du
Flødekartofler
Svinemørbrad
Ved servering
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Svinemørbraden er let rosa og saftig efter 15 min. i ovnen. Vil du have den helt gennemstegt, kan du give den 5 min. ekstra. Du kan også ovnstege en hel svinemørbrad (som du ikke ridser og fylder). Brun den afpudsede mørbrad i gyldent smør i ca. 4 min. Læg mørbraden i et ovnfast fad og drys med friskkværnet peber og ½ tsk groft salt. Steg svinemørbraden øverst i ovnen ved 175° - varmluft, ca. 20 min. til den er rosa eller ca. 25 min. til den er gennemstegt.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
583 kJ / 139 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,4 g |
| Protein: | 6,5 g |
| Fedt: | 8,9 g |
| Kulhydrat: | 8,4 g |
Det er hurtigt og nemt at afpudse en svinemørbrad. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du med få trin afpudser en svinemørbrad.