Stenbiderrogn på smørristet rugbrød

30 min
Arbejdstid: 30 min
Stenbiderrogn på smørristet rugbrød

Den herlige stenbiderrogn fås frisk fra februar til april. Sæsonen kan variere lidt afhængig af havvandets temperatur.

Ingredienser

100 g Renset stenbiderrogn
1 tsk Friskpresset citronsaft
¼ tsk Groft salt
200 g Renset torskefilet uden skind
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
¼ tsk Groft salt
200 g Skyllede spinatblade
10 g Smør
¼ tsk Groft salt
4 skiver Rugbrød
25 g Smør
¼ tsk Friskkværnet peber
1¼ dl Creme fraiche
¼ bundt Forårsløg i tynde ringe (ca. 25 g)

Sådan gør du

  • Vend stenbiderrognen med citronsaft og salt. Stil rognen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
  • Læg torskefileten på en plade med bagepapir og drys med citronskal og salt.
  • Sæt fisken i en kold ovn. Indstil på 225° - traditionel ovn og damp i ca. 12 min.
  • Damp spinaten, uden låg, et kort øjeblik til den er faldet sammen. Hæld spinaten i en sigte og pres bladene fri for væde. Varm spinaten igennem med smør og salt.
  • Smør rugbrødet med smør, drys med peber og læg det på en plade med bagepapir. Rist brødet øverst i ovnen ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.
  • Læg det ristede brød på 4 tallerkener. Anret spinaten på brødet.
  • Del torskefileten i 4 stykker og læg dem på spinaten.
  • Top op med creme fraiche, stenbiderrogn og forårsløg. Server mens brødet er lunt.

Du kan udskifte stenbiderrognen med lakse-eller ørredrogn - og du kan vælge at skrue lidt ned for mængden af rogn.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5946 kJ / 1421 kcal

Næringsindhold pr. 100g

636 kJ / 152 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,8 g
Protein: 20,3 % 7,6 g
Kulhydrat: 37,1 % 13,9 g
Fedt: 42,6 % 7,3 g
Relateret video Sådan fileterer du torsk

Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/stenbiderrogn-pa-smorristet-rugbrod/