Trifli med stikkelsbærkompot
&format=webp)
Stikkelsbær er fulde af aroma og var engang udbredte i danske haver. Det er en god ide at dyrke dem selv, for de kan være svære at finde i butikkerne.

Ingredienser
Stikkelsbærkompot
300 g Modne stikkelsbær | |
---|---|
1 dl Vand | |
100 g Sukker (ca. 1¼ dl) | |
1 spsk Majsstivelse, fx maizena | |
½ dl Vand | |
25 g Mandelsplitter | |
1 tsk Finthakkede mynteblade |
Creme
2 Æggeblommer | |
---|---|
3 spsk Sukker | |
1 spsk Majsstivelse, fx maizena | |
¼ liter Mælk | |
¼ liter Piskefløde |
150 g Letknuste makroner |
---|
Pynt
Strimler af citronskal (usprøjtet) |
---|
Sådan gør du
Stikkelsbærkompot
Creme
Hvis du vil undgå æg, kan den hjemmelavede creme erstattes af ½ liter Arla Karolines Køkken® vaniljesauce som du koger op og jævner med majsstivelse. Rør 1 spsk majsstivelse, fx maizena, sammen med 2 spsk af den kolde vaniljesauce. Bring resten af Arla Karolines Køkken® Vaniljesauce i kog under omrøring. Tag cremen af varmen og rør jævningen i cremen. Bring atter vaniljecremen i kog under omrøring og kog kagecremen ved svag varme i ca. 2 min. Kom kagecremen i en skål og lad den køle helt af. Pisk den kolde kagecreme ca. 1 min. med håndmixer - og den er klar til brug.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10260 kJ / 2452 kcal
Næringsindhold pr. 100g
784 kJ / 187 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2 g |
Protein: | 7,1 % | 3,3 g |
Kulhydrat: | 40,2 % | 18,5 g |
Fedt: | 52,7 % | 11,2 g |
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.